Glas Javnosti
posta

KAD POLITIKA UMEŠA PRSTE! Evrovizija nije ni počela a već proglašen pobednik

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Nakon aktuelnih događaja i ratnog stanja u Ukrajini, pesma "Stefania" koja predstavlja Ukrajinu, počela je munjevitom brzinom da se "penje" ka prvom mestu na listi favorita Evrovizije

Ukrajina je favorit za pobedu, dok je Rusiji zabranjeno takmičenje.

Pesma „Stefanija“ ukrajinske folk-rep grupe Kaluš orkestar najveći je favorit za pobedu na takmičenju koje se ove godine održava od 10. do 14. maja u italijanskom gradu Torinu.

Organizatori su zabranili Rusiji da se takmiči dan nakon što je krajem februara počela invazija na Ukrajinu,  prenosi N1.

Zbog stihova poput „Uvek ću naći put kući, čak i ako su svi putevi uništeni“, kladionice očekuju da će Ukrajina imati ogromnu podršku javnosti.

Vodeće kladionice su Kaluški orkestar stavile na prvo mesto na fan stranici Evrovizije, dok su domaćini na drugo mesto postavili Italijane.

Mahmud i Blanko žele da ponove prošlogodišnji uspeh Italije sa pesmom "Brividi", kada je pobedio Maneskin sa pesmom "Zitti e Buoni".

Ali sa Evrovizijom, koja je mešavinom popa, ekstravagantne odeće i međunarodnih odnosa prošle godine privukla više od 180 miliona gledalaca širom Evrope, sve je moguće.

Muzičarka Ana Stanić smatra da je normalno da će ljudi iz saosećanja prema Ukrajini glasati za njenog predstavnika na Evroviziji.

Svi oni koji saosećaju sa Ukrajinom glasaće za njenog predstavnika. To nije ništa čudno i ne mora da znači da ima veze sa kvalitetom pesme. S tim što se ograđujem, jer pesmu nisam čula – dodaje kantautorka.

– Eurosong je oduvek bio tačno ogledalo trenutne situacije u pop kulturi i politici uopšte – slaže se i Boris Miljković, kreativni direktor RTS-a .

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR