Glas Javnosti

KABI LEJM: OD radnika u fabrici do jednog od najuticajnijih tviteraša

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Od bivšeg radnika u fabrici do uticajnog milionera na društvenim mrežama, život Kabi Lejma se preokrenuo praktično preko noći.

22-godišnji TikToker rođen u Senegalu, trenutno stoji iza najpraćenijeg naloga na platformi sa preko 150 miliona pratilaca. Ovo izgleda kao san, s obzirom da je pre samo dve godine usred pandemije, otpušten iz fabrike u Italiji u martu 2020. gde je rukovao mašinama za numeričko upravljanje.

Tada se Lejm okrenuo TikToku, gde je posvetio mnogo svog vremena kreiranju sadržaja. U porodičnom domu počeo je da snima i obljavljuje komične video snimke, koji su sarkastično i satirično ismevali osnovne „trikove sa TikToka“ koji su bez razloga previše komplikovani. Od tada je zaradio 10 miliona američkih dolara 2021. prema Forbsu – bez ijedne izgovorene reči!

Dakle, ko je Kabi Lejm i kako je njegov uspeh rastao tako brzo?

Rođen 9. marta 2000. u Senegalu, njegova porodica se preselila u Italiju kada je imao godinu dana. Živeli su u javnom stambenom kompleksu, metropolitanskom gradu Torinu u Pijemontu. Lejm je tamo živeo sa svoja tri brata i sestre i roditeljima, a sada živi u Milanu sa svojim agentom.

Vil Smit je bio njegova inspiracija

Dok je odrastao, njegov san je bio da bude glumac poput Vil Smita i da zabavlja ljude. U početku, Lejm nije mogao da pronađe način da iskaže svoj talenat, a zatim je otkrio video snimke koji su pokušavali da reše probleme koji zapravo nisu postojali. Tada je shvatio da, kako bi nasmejao svoju publiku, mora da kreira sadržaj koji bi i njega nasmejao. Počeo je da objavljuje video snimke na kojima pojednostavljuje komplikovana rešenja – sa svojim prepoznatljivim „osmehom“ na usnama dok ogorčeno spušta ruke i sleže ramenima.

Odlučio je da ne govori kako bi komunicirao sa svojim gledaocima

Lejm je rekao da, iako su njegovi komični gestovi bili slučajni, njegov izbor da pravi video snimke bez reči nije. „Smislio sam način da dođem do što većeg broja ljudi. A najbolji način je bio ne govoriti“.

View this post on Instagram

A post shared by Khaby Lame (@khaby00)Bio je nagrađen na dve Forbsove liste 2022. istovremeno

Lejm je nominovan na Forbsovoj listi najboljih kreatora 2022. na 8. mestu od 49, i nagrađen je kao lice Forbsove liste ispod 30 godina u Evropi za umetnost i kulturu 2022. Sa ukupno preko 230 miliona pratilaca na svim kanalima društvenih mreža, prema Forbsu, postao je lice Web3 i nedavno je potpisao ugovor sa berzom kriptovaluta Binance u julu.

Priznanja u izobilju

U februaru, Lejm je potpisao višegodišnji ugovor sa brendom Hugo Boss i postao globalni ambasador. Takođe je lansirao Boss x Khabi Capsule Collection za proleće/leto 2022. U januaru se pojavio u video snimku kampanje #BeYourOwnBoss zajedno sa zvezdama Kendal Džener i Hejli Biber

Iako već zarađuje velike sume novca, Kabi je rekao kako još uvek nema dovoljno za ostvarenje njegovog najvećeg sna, a to je da kupi kuću svojoj majci.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR