Glas Javnosti

JOVANA JOKSIMOVIĆ: Kad ste jeftini, podložni ste robovanju, sloboda je moguća! (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Ako je neko obeležio 2020, a da nisu u pitanju skandali i svađe, već isključivo profesionalni put, odnosno posao zbog kojeg i jeste postala poznata ličnost, onda je to Jovana Joksimović.

Cele godine polemisali smo o jutarnjem programu čiji je ona, zajedno sa Srđanom Predojevićem, godinama bila autor i voditelj. Uglavnom je to bilo zbog činjenice da su bili izuzetno uspešni u svom poslu, a to su rejtinzi i pokazivali. Isti slučaj bio je i s večernjim intervjuima sa ličnostima koje su na ključnim pozicijama u Srbiji, a gde je Jovana još jednom pokazala svoje profesionalne vrednosti.

Potom, iznenada se desio raskol u septembru između njih dvoje i televizije na kojoj su radili, pa je to bila glavna tema medija nekoliko nedelja. Jovana je u međuvremenu ugovorila angažman sa TV K1, u vlasništvu njenog supruga Željka Joksimovića, i od sredine decembra domaćin je „Uranka“.

Prošla godina je bila fenomenalna, kaže voditeljka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic)

- Fenomenalna, kao i svima. Šalim se, naravno, ova godina nas je sve pogodila, na više načina, i suočila sa gubicima koji su, kad je o životima reč, nenadoknadivi. S druge strane, čini mi se da je sve to, bar malo, vratilo nadu baš u ljude, jer smo svi zajedno ponovo osetili empatiju i počeli da brinemo jedni za druge, da se pitamo za zdravlje i da cenimo sve ono što smo, možda i zbog oholosti, zaboravili. Kad je reč o poslu, ovo je za mene bila godina jednog dobrog kraja i još boljeg početka, te ne mogu da budem nezadovoljna, smatra Joksimović.

Na pitanje kako bi prokomentarisala to što je promenila medijsku kuću voditeljka kaže da je to htela i ranije.

- Da sam uradila nešto što sam odavno htela. To je jedini zaključak koji imam i ništa ni više ni manje od toga.

Nakon konstatacije da problem novinarstva odavno nije u slobodi, nego u ceni i da li postoji način da se to promeni Jovana Joksimović rekla je između ostalog: 

- Prevelika je to tema da bih ja sama dala odgovor. To je pitanje za profesiju, za njenu snagu, za njene prioritete. I žalosno je što cena rada novinara nije, bar mi se tako čini, među tim prioritetima. Po meni je i sloboda moguća samo u profesiji koja ima ozbiljnu vrednost. Kad ste jeftini, podložni ste svakom robovanju.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR