Glas Javnosti

IZBAČEN IZ ŠKOLE, APSOLVENT NA FDU: Ovo je životni put BORE ČORBE, jednog od najvećih rok pevača

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Pisac i muzičar je 15. februara 2021. godine nagrađen Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena

Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije.

Tada su roditelji, kako bi pobegli od „sramote“ koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd. Tu je Bora završio V gimnaziju i upisao Pravni fakultet.

Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent.

Više od 30 godina je bio u braku sa srednjoškolskom ljubavi Draganom Đorđević s kojom ima sina Borisa. Kao svoje dete prihvatio je i Draganinu ćerku Tamaru iz prvog braka.

Par se razveo 5. februara 2007. godine, a 23. marta iste godine Dragana je izvršila samoubistvo.

privatna arhiva
foto: Glas javnostiDve i po godine kasnije oženio je 26 godina mlađu Aleksandru, koja je poreklom iz Rudnika, a koju je upoznao tokom turneje u Americi. Venčali su se 18. novembra 2009. godine u Rudniku, a četiri i po godine kasnije su se razveli.

Srpskim tabloidima je 2014. godine priznao da ima novu devojku s kojom živi u Sloveniji, te da je ludo zaljubljen u nju. Bora kaže da je prvo Srbin, pa tek onda roker.

Pisac i muzičar je 15. februara 2021. godine nagrađen Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Glas javnosti / Objektiv

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR