Glas Javnosti

ISPOVEST BRATA IGORA STAROVIĆA: "Nije imao šanse da preživi, organi su mu otkazivali jedan po jedan"

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Boris Starović, brat Igora Starovića, pevača pop grupe Divlji kesten, koji je preminuo u utorak, i dalje ne može da se pomiri sa činjenicom da njegovog brata, za koga je bio izuzetno vezan, više nema.

Njegov brat kaže da je do poslednjeg trenutka imao nadu da će Igor pobediti u najtežoj životnoj borbi, prenosi Kurir.

- Saznanje da nas je Igor napustio bio je veliki šok za sve nas. Stanje mu je bilo kritično, ali smo se do poslednjeg trenutka nadali da ima šanse da se izvuče. Međutim, nije bilo nikakve nade. Baš smo u sredu bili u Kliničkom centru, glavna sestra nam je rekla da nije imao ni promil nade da se izvuče. Organi su počeli redom da mu otkazuju - rekao nam je na početku razgovora potreseni Boris.

On je istakao da je Igor sa plućima imao hroničan problem, ali da se bližnjima nije žalio ni na šta.

- Tri meseca je bio u Sokobanji kako bi pokušao da reši problem s plućima. Imao je malo neuredan način života po pitanju ishrane, videlo se to po kilaži. Sve se to nakupilo i odrazilo na srce. Srčana aorta je otišla i tu više nije bilo spasa - ispričao je Igorov brat.

- Igor je bio samotnjak, živeo je taj hermetički život, koji meni lično nije bio jasan. Jako sam bio blizak sa njim. Imao je neke svoje rituale. Zatvarao se u sebe i pisao pesme. Mislim da je to moglo mnogo komercijalnije da prođe - dodao je on, a onda nam priznao i da su ga svi kritikovali što se nije ozbiljnije borio za karijeru.

- To smo mu svi prebacivali. Nismo svi talentovani za sve, a on je bio talentovan za pisanje muzike i tekstova, ali što se tiče tih koncerata, zakazivanja, pa i laktanja, kako je to već na estradi - za to nije bio. Zato je i prošao na estradi tako kako je prošao. Ali ostaće iza njega te pesme i ta emocija koju je doneo. Po tome će ga svi zauvek pamtiti - uveren je Starović.


Borisa su pogodili natpisi u medijima da je njegov brat predosetio da mu se bliži kraj.

- Mi smo se viđali skoro svaki dan, on je dolazio u moj fitnes-klub na Vračaru da trenira koliko može. Lepo smo pričali, nije bio depresivac, niti je predosećao da će mu u tim godinama biti kraj. To je prenaglašeno - ističe brat.

Boris kaže i da su ga zvali mnogi sa estrade i da se nada da će mnogi doći u subotu na groblje Lešće da se poslednji put oproste od Igora.

- Zvali su mnogi. Lepe poruke su uputile Dragana Mirković, Brena, Dragana Katić, Zorana Pavić, koja je bila i naša rođaka - kaže Boris.

Za kraj ističe da bi, pored pesama, Igora svi trebalo da pamte i po dobroti.

- Bio je nestvarno dobar. O njemu nema ko da kaže ružnu reč. Nikom se nije zamerio, bio je van svih estradnih tokova. Nije se u to uklapao nikako - završava Boris, a prenosi Kurir.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR