Glas Javnosti

HOLIVUDSKA GLUMICA PRIZNALA : Pokušala sam da se ubijem u kupatilu bivšeg dečka

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Selma Bler glumica Holivudskih naslova, svoju tešku životnu priču pretočila je u memoare u kojima je pisala o svojoj borbi sa multiplom sklerozom, a priznala je i da je pokušala da izvrši samoubistvo.

Glumica je otvoreno govorila o tome da se od detinjstva je osećala da sa njenim telom nešto nije u redu, a onda je 2018. godine dobila dijagnozu, piše The Guardian.

- Bila je tu sve vreme. Delovi slagalice počeli su da dolaze na svoje mesto. Patila sam od simptoma koji su dolazili i odlazili još od detinjstva. Groznica, infekcije mokraćnog sistema, bol i utrnulost nerava, depresija. Simptome sam pokušala da otupim alkoholom, ali učinak je bio privremen - napisala je Selma i nastavila.

- Simptomi su s vremenom postajali sve snažniji. Oko 2008. godine počela sam da gubim osećaj u nogama. Tako nešto nikada nisam iskusila. Nakon nekog vremena ponovo sam osećala noge. Opet sam jahala, što mi se svidelo. Jednog dana, hodala sam niz brdo sa svojim konjem, kada sam odjednom pala. Tlo se jednostavno iskliznulo ispod mene prenosi Telegraf

- Tada nisam previše pila. Zapravo, osećala sam se dobro. Bila sam srećna, aktivna i zaposlena. Mislila sam da je to povezano s mojom ishranom. Angažovala sam kuvara da mi priprema makrobiotička, uglavnom vegetarijanska jela... Išla sam kiropraktičarima i svim vrstama iscelitelja - istakla je ona dalje.


- Čitala sam medicinske časopise, dok sam kopala po simptomima depresije i alkoholizma, tražeći sponu, nikad nisam potražila poremećaje kretanja. Bilo mi je nezamislivo. U sledeće tri godine bilo je sve više ovakvih epizoda. Simptomi su se pogoršavali. Bila sam kod svakog lekara koji postoji. Krivili su hormone, depresiju, anksioznost, iscrpljenost, pothranjenost, moju "neurastensku" prirodu. Jedan lekar je otišao toliko daleko da mi je rekao da bih se možda osećala bolje da imam dečka - napisala je glumica i dodala:

- Nikada nisam išla na magnetnu rezonancu. Jedini lekar koji je spomenuo multiplu sklerozu (MS) kao mogućnost bio je moj oftalmolog, kog sam posetila zbog bolova u oku kada sam imala 22 godine. Sada vidim da je većina tih lekara, koliko god su bili dobronamerni, zaista verovala da je to uglavnom u mojoj glavi.

Početkom avgusta 2018. godine je otišla sa prijateljima u Majami, nadajući se da će joj odmor i sunce pomoći, a onda se nešto neobično dogodilo kada je skočila u vodu.

- Čim sam uletela u vodu, znala sam da nešto nije u redu. Više nisam znala da plivam. Čin skakanja oduzeo mi je sve što sam imala. Tada sam znala da se telo u kom živim dramatično promenilo - navela je Selma


Nakon toga je otišla kod specijaliste, koji ju je poslao na magnetnu rezonancu. Lekar je otkrio niz lezija povezanih s multipla sklerozom, a šest ih je bilo problematično jer su bile aktivne.

- Plakala sam, nije lako dobiti dijagnozu nijedne hronične bolesti. Svi životni planovi počinju da se menjaju. Telo se okreće protiv tebe, zarobljena si u sopstvenoj koži, sama sebi postaješ stranac - napisala je ona.

Iako su je mnogi savetovali da ne obelodanjuje svoju dijagnozu, ona je to ipak učinila, a već nakon godinu dana pojavila se i na dodeli Oskara.

- Kada sam se pojavila na crvenom tepihu i videla sve te kamere, počela sam da plačem. Moj menadžer došao je po mene. Ali, tada sam shvatila da nema povratka, otkrila sam svoj problem javnosti - navela je glumica.


Ona je napisala i da je dva puta sebi pokušala da oduzme život, te da je prvi put to uradila zbog nesrećne ljubavi. To je bilo nakon raskida sa Todom kog je upoznala u jednom od najtežik trenutaka, nakon što je preminuo dečko koji je bio njena prva simpatija i blizak prijatelj.

- Mislila sam da je on pravi ulov. U početku se jako trudio oko mene, čak je i napravio spisak stvari na kojima bi trebalo da poradim kako bih se što pre oporavila. Ipak, ispalo je da je hteo samo s***. Kad je ubrzo raskinuo sa mnom, za mene je to bilo nepodnošljivo - napisala je ona i dodala da se nakon toga ušunjala u njegovu kuću i popila šaku lekova.

- Popila sam šaku tableta i otišla u njegov WC, gde sam sela na pod i pila tekilu. Međutim, u poslednjem trenutku me je uhvatila panika. Na kraju je njegova mama zvala Hitnu pomoć koja me odvela u bolnicu - navela je glumica u memoarima.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR