Glas Javnosti

HIMNA BEOGRADU ĐORĐA MARJANOVIĆA NASTALA JE SLUČAJNO: Evo kako su napisani vanvremenski stihovi (FOTO+VIDEO)  

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Među pesma Đorđa Marjanovića posebno mesto ima hit o Beogradu, koji je nastao podsebno za jedan davni festivalski nastup na “Beogradskom proleću”.

Melodija "Beograde, Beograde" je vanvremenski hit i važi za jednu od himni prestonice, a Minja Subota, koji je imao priliku da sarađuje sa poznatim pevačem otkrio je tajnu nastanka ove pesme.

 

- Popularni Duško Jakšić je kompozitor, danas jedne od himni Beograda. On je godinu dana ranije sa "Julijanom" nastupio na Opatiji, i onda je pripremao pesmu za Beogradsko proleće. Javio se mom bratu, Saši Suboti, da naprave klavirski izvod, jer nije bilo demo snimaka - rekao je Minja gostujući u jednoj televizijskoj emsiji i dodao:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vladimir Koprivica (@vladimir.koprivica)

- I onda je moj brat za klavir seo, došao je Duško, i kaže: "Saša, kako ide pesma?". Saša kaže: "Ide ovako: O Nikola, o Nikola...". Duško kaže: "Koji Nikola?" Saša odgovara: "Pa bila je Julijana, ovo je Nikola" Duško kaže: "Pa nemoj o Nikoli. To ti je Beogradsko proleće…. Pa Beograde, Beograde...", setio se Subota i ispričao još:

I odu kod Đorđa i nastade himna Beograda. To je interesantno. Svaka pesma ima svoju priču, ali ovo je jedna od himni Beograda. To je Đorđe. Njegova interpretacija na Beogradskom proleću je bila sjajna i oni su tada osvojili drugu nagradu, koliko ja znam. I mislim da su zaslužili da budu prvo. Ali je nekako glasanje bilo čudno, sada neću o tome - rekao je Minja Subota u emisiji RTS-a "Đorđe Marjanović, ko nekad u osam".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR