Glas Javnosti

Harison Ford odbijao uloge ove vrste: Razlog nikad jači

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Američki glumac Harison Ford imao je brojne uloge u karijeri, ali njegove najpoznatije uloge sigurno su one Indija Džounsa i Hana Soloa.

Iako je u filmovima glumio i pozitivce i negativce, Ford je priznao kako zapravo nikada nije namerno birao da glumi herojske uloge.

Cinici i kompleksni likovi

Glumac ne želi da opiše sebe kao nekog ko najčešće bira isključivo pozitivne uloge u projektima, već preferira kompleksnije likove.


- Nikad me nije zanimalo da glumim heroje. Stvarno nikad nisam hteo da glumim lika koji nije imao određeni nivo kompleksnosti, što sam uvek pokušao uneti u ulogu, čak i kad je trebalo da likovi budu herojski. Mislim da je to mnogo zanimljivije nego glumiti neku vrstu neulepšanog heroja - ispričao je Ford.


Ono što je Ford rekao primećuje se i na likovima koje glumi. Kako prenosi Far Out, Han Solo iz Ratova zvezda je cinik, Indijana Džouns postaje sve ranjiviji kako njegove avanture napreduju, Ričardu Kimbleu iz filma "Begunac" ("The Fugitive") namešteno je ubistvo, a Fordov Džek Rajan nastoji pod svaku cenu da zaštiti svoju porodicu i zemlju.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR