Glas Javnosti

HAOS na koncertu GORANA BREGOVIĆA u albanskoj KORČi: Bačen suzavac, posetioci BRIZNULI U PLAČ (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Suzavac je bačen tokom nastupa Gorana Bregovića na Festivalu piva u Korči u Albaniji. Mediji na albanskom javljaju da je policija privela osam osoba, a da su okupljeni hapšenja pozdravili dobacivanjem: "Bravo, bravo".

Na video snimku koji je objavio TopChannel vidi se kako posetioci festivala trljaju oči usled iritacije izazvane suzavcem, dok su neki mladi ljudi briznuli i u plač, prenosi KoSSev.

Hitna pomoć zbrinula je posle incidenta jednu osobu, navodi portal Faktor.al. Bilo je i onih koji su pitali policiju o kontroli koju su izvršili nad svim prisutnim licima. 

Bregović je koncert u Korči počeo pesmom „Kosovska“ Bijelog dugmeta, sa albuma „Uspavanka za Radmilu M.“ iz 1983. godine.

Uprkos bačenom suzavcu, Bregović je nastavio svoj nastup. Kako je prethodno ista televizija javila, policija je za Bregovićev koncert preduzimala tokom čitavog dana posebne mere bezbednosti, koje su uključivale i to da se na koncert moglo ući samo sa kartama i posebnom proverom svakog posetilaca.

U međuvremenu, mediji na albanskom javljaju da su jake mere i u hotelu u kojem je Bregović odseo.

Bregovićevom dolasku u Korču snažno usprotivili pre svega na Kosovu, odakle je i pokrenuta snažna negativna medijska i javna kampanja, koja je dovela do toga da gotovo svi učesnici programa sa Kosova otkažu dolazak, neki podržavajući bojkot ovog čuvenog muzičara, a neki usled pritiska.

Optužuju ga da je bio „inspirator masakra na Kosovu“ i „idol ubilačke srpske vojske tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji“, piše Kossev.

Opština Korča i organizatori do sada su isticali da je to odluka opštine, da je to pitanje umetnosti, a ne politike.

Pokrenuta je i onlajn peticija protiv njegovog dolaska, a protest u Korči propao je jer su se pojavila samo četiri učesnika, uključujući i samog organizatora protesta.

(Glas javnosti/N1)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR