Glas Javnosti

GRU JE TU - DOKUMENTARAC O SRPSKOM REPERU : Izašao trejler koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Nakon snimanja više od 10 sati razgovora sa više od 40 sagovornika iz raznih sfera, dokumentarac "Gru tu je" o domaćoj legendi i pioniru repa u Srbiji, uskoro će ugledati svetlost dana, a danas na rođendan preminulog muzičara, objavljen je i zvaničan trejler.

Sigurno će mnogi biti iznenađeni brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua, koji je udario temelje repa u Srbiji, kao i na prostorima cele bivše Jugoslavije.

Javnost će uskoro biti obaveštena o konačnom formatu „Gru tu je“, za koji je dodatno vreme uloženo i u obradu arhivskog materijala. U filmu će gledaoci imati prilike da vide i raritetne snimke koji su svedočanstvo i o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svetom i u najgorim vremenima rata i sankcija.


„Sve što ćete videti, obuhvatiće biografiju, ali i celu jednu eru muzike, priču o duhu Beograda, rađanju rep kulture i razgranavanju scene koja je u najtežim vremenima mogla da parira mnogima na svetskom nivou, po izrazu, zvuku i porukama koje se šalju. Verujemo da će pojedini sagovornici biti iznenađenje mnogima i da će ovaj film zaokružiti Gru priču i zacementirati njegov status kao utemeljivača i „tate“ repa. Zahvalni smo svim sagovornicima i učesnicima na strpljenju i verujemo da će svi imati istu poruku kada sve pogledaju – „vredelo je čekati“. I sami smo se iznenadili kada smo videli kakvi su se VHS snimci ipak pronašli na različitim stranama – prašina sa njih je obrisana, pronašli su svoj put do digitalizacije i to će biti završni deo ove slagalice o Gruu“, kažu autori Bojan Vinulović i Rennè Miskolci piše N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR