Glas Javnosti

GORAN BREGOVIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM O SVOJOJ MLADOSTI:

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Legendarni kompozitor i frontmen Bijelog Dugmeta Goran Bregović ove je godine ušao u osmu deceniju života. Ako je neko imao buran i zanimljiv život onda je to upravo Brega koji se tokom gostovanja na HRT-u prisetio svojih početaka a dotakao se i današnjeg odnosa sa kumom Emirom Kusturicom.

-Uvek sam imao sreće u životu. Ja računam da sam počeo karijeru u striptiz baru. Tu sam svirao sa 17 godina. Postoji li išta lepše. Sa 17 godina sam video više golih žena nego svi vršnjaci u Jugoslaviji zajedno. Onda sam pobegao od te sudbine da predajem u srednjoj školi. Imao sam sreću da je urednik Univerzala išao u prodavnicu da bi kupio moju ploču posle odgledanog filma Dom za vešanje. Pa niko nije znao da mu kaže ko je to izdao. Onda je saznao da to niko nije izdao pa je on u Jugoslovenskoj ambasadi saznao moju adresu, došao sa advokatom i potpisao ugovor sa mnom. Tako da sam ja imao pre rata zlatne ploče u 10 evropskih zemalja. Imao sam sreće da ne budem zatvoren u Sarajevu tokom rata pa sam mogao da radim", ispričao je Bregović.

On se u tom istom intervjuu dotakao prekida saradnje sa kumom Emirom Kusturicom.

 Priču o kumu Kusturici počeo je rečima da je njegov najbolji film je “Dom za vešanje”.

-To je možda i najbolji film koji smo imali. Ja sam radio tri njegova najbolja filma. I to je 10 godina u kojima sam ja pisao dobro a on režirao dobro. To je nekako sretno napravljena ekipa. On je jedini veliki režiser koga smo imali, rekao je Bregović.

Poslednji film na kome su radili je bio "Andergraund".

-To je bio nekako film na kome je moralo sve da se završi. Jer to je bio film o ratu koji je u toku. Nekako je sve bilo kao katarza i svima je bilo jasno da ćemo nastaviti odvojeno, rekao je Bregović.

Nije želeo da priča i komentariše navode voditelja koji je citirao "teške reči" Kusturice o venčanom kumu.

-On mi je kum na venčanju. Bilo bi jadno da sad ogovaram kuma. Nije bitno kakav je on kao on. Bitno je kakve filmove pravi, rekao je kratko Bregović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR