Glas Javnosti

GOLA NA NASLOVNOJ STRANI VOGA: Zgodna manekenka se skinula a sve zbog VIŠIH CILJEVA! (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Poljsko izdanje časopisa Voug odalo je počast ženama koje se bore za povlačenje konzervativnog zakona o abortusu.

Na naslovnici je manekenka Anja Rubik pozirala naga, pokrivena grimiznom tkaninom.

Anja na licu ima naslikanu crvenu munju, simbol protesta žena protiv zakona koji zabranjuje abortus u gotovo svim slučajevima. Nakon besa javnosti, usvajanje kontroverznog zakona je odloženo.

-Sada je i poljski časopis otvoreno zauzeo stav protiv presude u svom najnovijem izdanju, na kojem su istaknute reči "snaga žena". "Sve što se tiče Poljaka odnosi se i na nas. To je slučaj od prvog izdanja poljskog Vouga i uvek će biti tako", navodi se u izjavi redakcije "Vogue Poland".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vogue Polska (@vogue.polska)

Rubik je objavila naslovnicu na sopstvenom Instagramu, nazvavši je jednom od "najvažnijih i najličnijih naslovnica i portreta u karijeri".

-Pravo žene da bira je lakmusov test za zdravo, progresivno društvo. Ovaj trenutak će uticati na poljsko društvo u narednim decenijama. Država ograničava žene potpunom zabranom pobačaja i ograničavanjem njihovih reproduktivnih prava. Reproduktivna prava su ljudska prava, garantuju slobodu odlučivanja o našem životu, našim telima, našem zdravlju i našoj sudbini, napisala je manekenka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR