Glas Javnosti

Glumica poznata Brenda spremila odeću za svoju sahranu: Ima rak u 4. stadijumu

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Glumica Šanen Doerti, voljena Brenda iz kultne serije "Beverly Hills 90210", proslavila svoj 52. rođendan.

Već dugi niz godina se bori s rakom dojke, a kako otvoreno o tome govori, poznato je da je u pitanju karcinom u četvrtom stadijumu.

Na Instagramu je dan obeležila s nekoliko rođendanskih čestitki koje je dobila, a ono što mnoge zadivljuje je njena neverovatna pojava iako joj je život u poslednje vreme servirao brojne nedaće. 


Već dugi niz godina se bori s rakom dojke, a kako otvoreno o tome govori, poznato je da je u pitanju karcinom u četvrtom stadijumu. Upravo su se zato često pojavljivale vesti da je glumica na kraju života i da se i sama već priprema na odlazak.

Ipak, njene fotografije na Instagramu objavljene prvog aprila oduševile su njene pratioce koji su zaključili da izgleda neverovatno.

Inače, Doerti je 2015. uspela da prevlada rak dojke, nakon što je prošla mastektomiju i hemoterapiju. Međutim, u februaru 2020. godine otkrila je da joj je ponovo dijagnostikovana bolest. 

"Užasnuta sam. Patim najviše zbog supruga, Kurta Ajsvarienkoa i moje majke kojima ovo jako teško pada", rekla je tada.

"Opet imam rak, stadijum 4. On je metastazirao u moje telo i znam šta to znači. Pitala sam se mnogo puta: Zašto ja?, a onda kažem sebi: A zašto ne ja? . Teško mi je", rekla je glumica tad, prenosi Kurir.

Svojevremeno je otkrila i da piše oproštajna pisma i snima video zapise za svoje bližnje, te da je pronašla pesmu koju želi da joj se peva i svira na poslednjem ispraćaju. Reč je o poznatoj pesmi "Tears in Heaven", koja važi za jednu od najvećih balada u istoriji rokenrola, a odlučila je i u čemu želi da bude sahranjena.

"Znam u čemu želim da odem na drugi svet. Pripremila sam haljinicu koju sam dobila od jedne od najboljih prijateljica pre nekoliko godina. U njoj se osećam posebno. Želim da budem lepa. Želim svima da ostanem u najboljem sećanju. Trudim se poslednjih meseci da ispravim neke odnose, izvinim se ljudima koje sam povredila - svesno ili nesvesno. Nastojim da živim punim plućima i uživam u ovo malo vremena koje mi je ostalo", rekla je Šanen za američke medije.

Ipak, njenim fanovima novu nadu daje činjenica da Šanen na novijim fotografijama izgleda sve bolje i čini se da nije odustala od borbe s bolešću. Međutim, nedavno je otkrila da se našla u problemu s troškovima lečenja koje je glumački sindikat SAG-AFRTA odbio da joj podmiri. Razlog je činjenica da glumica u prošloj godini nije zaradila 26.470 dolara, što je minimalan iznos da bi mogla da ostvari pravo na zdravstveno osiguranje.

"Zanima me kako je moguće da ljude poput mene, koji rade od svoje desete godine, u vreme kad ne mogu da rade zbog zdravstvenih razloga sindikat napusti", pitala je tada označivši u objavi glumicu Fren Drešer, predsednicu sindikata, koja je i sama preživela rak.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR