Glas Javnosti

GLUMICA ANDRIJANA VIDENOVIĆ važila je za jednu od NAJZGODNIJIH u bivšoj JUGI, sa KOLEGOM DOBILA SINA a kasnije je srce poklonila POZNATOM SRPSKOM PESNIKU! (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Glumica Andrijana Videnović ostvarila je zapaženu ulogu u filmu "Varljivo leto ’68" u kojem je igrala profesorke Moreno u koju se zagledao mladi Slavko Štimac a kasnije je glumila i u kultnoj seriji „Sivi dom“, Ipak, najviše je pamtimo iz fima "Velika frka" gde igra lepoticu koja pokušava da zavede Dragana Nikolića.

Glumica i profesorka Fakulteta dramskih umestnosti Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici..

Andrijana Videnović prvi put na filmskom platnu pojavila se sa svega dvadeset godina. 

Jednom prilikom pitali su je da prokomentariše scenu u kojoj je sa kolegom Draganom Zarićem gola skakala u reku, a ona je rekla da je za to i ne vežu baš lepe uspomene.

-I još sam plakala zato što se insistiralo da Zarić i ja moramo da trčimo goli u reku. Naš divni snimatelj, mi je rekao: ‘Jesi luda, ja da izgledam tako divno ne bih se uopšte oblačio’. Divan je to film bio, taj film je toliko preživeo vreme. Nije napravio veliki uspeh kada se pojavio, prošao je kao jedan pristojan film-  rekla je ona za Blic.

Andrijana je ostvarila brojne značajne uloge. Tako smo je gledali u čuvenoj seriji “Sivi dom”, filmu “Više od igre”, a u periodu 2007-2008. godine glumila je u seriji “Ljubav i mržnja”.

U toj seriji glumila je maćehu i ljubavnicu lika kog tumači Ivan Bosiljčić, pa je i sa njim snimala golišave scene. Ono što je još zanimljivo jeste da je u istoj seriji glumio i njen tadašnji suprug Branko Đurić, od kog se u tom periodu i razvela.

-S mojim kolegom i ocem mog sina Brankom Đurićem ne živim već više od devet godina. Nismo se razišli u neprijateljstvu, ali rastali smo se i oboje imamo svoje privatne živote i partnere- rekla je ona tada, preneo je pomenuti medij. Andijana je kasnije svoje srce poklonila poznatom srpskom pesniku Draganu Jovanoviću Danilovu koji živi i stvara u Požegi.

Andrijanu smo poslednji put gledali u filmu “Ne gazite tuđe snove” iz 2012. godine, u kom je tumačila profesorku matematike.

 

Trenutno živi na relaciji Beograd-Priština, i vodi miran život sa sinom Lukom.

-Moj život sada izgleda tako da je kofer uvek spreman. Skoro svake nedelje putujem u Kosovsku Mitrovicu na Fakultet umetnosti na kom sam se, osim profesorske dužnosti, prihvatila i uloge prodekana za dramski odsek, gde zajedno s kolegama pokušavam da napravim najbolji dramski odsek u zemlji. Rad s posvećenim i vrednim studentima izazov je, podjednako kao i gluma. Kada osetim da je moja pedagoška metoda doprinela da se student otvori i da se novi glumac rodi, to uzbuđuje i čini me ispunjenom. Jedino teško i protokom vremena sve teže, jeste to što već 22 godine putujem i vozim 700 kilometara tamo i nazad Ibarskom magistralom-  rekla je ona svojevremeno.

Pauzu u karijeri napravila je 1992. godine zbog rođenja sina, ali tvrdi da to nije naškodilo njenoj karijeri.

-Pauza u karijeri nastala je kad sam rodila sina 1992. godine, ali to se poklopilo i s godinama rata, inflacije kao i političkim previranjima. U to vreme igrala sam u Kult teatru predstavu Grickanje duše i Malu u Zvezdari, tako da sam ipak imala osećaj nekog kontinuiteta. Mala je, kao jedna od najuspešnijih predstava Zvezdare, igrana i po sedam puta mesečno. Tada je usledio i poziv profesora dikcije Radovana Kneževića da mu budem asistent na Fakultetu umetnosti u Prištini, te sam upisala i završila magistarske studije na Psihologiji umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nisam besposlena čekala poziv za novi posao na filmu ili televiziji. Ali moram da kažem da bez mojih roditelja, koji su uvek priticali u pomoć i bili mi uzor u svakom smislu, ne bih uspela tada da organizujem svoj život- objasnila je Andrijana, pisao je svojevremeno Blic.

(Glas Javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR