Glas Javnosti
posta

'GADNA MALA PESMA…' Ovako je STING prokomentarisao jedan od svojih NAJVEĆIH hitova nastao na VEOMA NEOBIČAN NAČIN (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Jedna od najpopularnijih pesama iz prošlog veka je “Every Breath You Take” grupe The Police iz 1983. godine

Upravo su ovaj hit mnogi parovi puštali na venčanju, budući da zvuči kao ljubavna numera.

Međutim, priča ide u skroz drugom smeru. Naime, pesma je o opsesivnom progonitelju a frontmen grupe Sting je napisao nakon odvajanja od prve supruge Franses Tomelti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by STING (@theofficialsting)

– Mislim da je to gadna mala pesma, zaista prilično zla. Radi se o ljubomori, nadzoru i vlasništvu – rekao je Sting u intervjuu za New Musical Express 1983. godine, a onda se osvrnuo na pogrešno tumačenje pesme:

– Mislim da je dvosmislenost suštinska u pesmi, kako god da se prema njoj ponašate, jer su reči tako sadističke. Na jednom nivou, to je lepa duga pesma sa klasičnim relativno malim akordima, a ispod tu je taj neukusni lik koji govori o posmatranju svakog pokreta – rekao je svojevremeno Sting, koji je pesmu “Every Breath You Take” napisao tokom boravka na Jamajci, na istom stolu gde je Ijan Fleming napisao svoje novele o Džejmsu Bondu.– Probudio sam se usred noći i imao sam stihove u glavi. Seo sam za klavir i napisao je za pola sata. Sama melodija je generička, ali su reči pesme interesantne. Zvuči kao ljubavna pesma. Tada nisam shvatio koliko je zlokobna – rekao je svojevremeno Sting.

Gitarista grupe The Police Endi Samers je dao veliki doprinos aranžmanu same pesme.

– Bez dela sa gitarom, ne postoji pesma. Taj deo (gitarski deo) ju je zapečatio. Moj gitarski deo je od pesme napravio klasik i modernizovao samu pesmu – rekao je Endi Samers za Record Collector, a prenosi songfacts.com.

Pesma je postala verovatno i najveći hit grupe The Police. Svoj stav o pesmi dao je i bubnjar benda Stjuart Koplend.

– Po mom skromnom mišljenju, ovo je Stingova najbolja pesma sa najgorim aranžmanom. Mislim da je pesmu Stingu uradio sam drugom grupom, bolje bi zvučala nego naša verzija – osim briljantnog Endijevog gitarskog dela – rekao je svojevremeno Koplend.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR