Glas Javnosti

EU TRAŽI POMOĆ OD KRALJICE POPA: Pomozi nam, niko to ne može bolje da uradi od tebe

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik Evropske komisije, Margaritis Šinas, predstavio je svoj plan za podsticanje mladih birača da učestvuju na ovogodišnjim evropskim izborima, a ključna figura u tom planu je pop zvezda Tejlor Svift.

Na konferenciji za novinare, Šinas je istakao da mladi najbolje mogu motivisati svoje vršnjake i da je Tejlor Svift savršena ličnost za taj zadatak, posebno imajući u vidu da je nedavno proglašena ličnošću godine prema časopisu Time.


 „Omladina može mobilisati mlade bolje nego bilo koji komesar. Nadam se da će neko iz njenog medijskog tima pratiti ovu konferenciju i preneti joj naš zahtev“, izjavio je Šinas.


Tejlor Svift već ima iskustvo u mobilizaciji mladih birača. Prošlog septembra, pokušala je podstaći svojih 272 miliona pratilaca na Instagramu da se registruju za glasanje, postigavši značajan uspeh s više od 35.000 prijava na Vote.org u nekoliko sati, što je predstavljalo povećanje od 23% u odnosu na prethodnu godinu.


Iako je Svift nastojala izbegavati politički angažman tokom većeg dela svoje karijere, izašla je s podrškom demokrati Fila Bredesena u oktobru 2018, u trci protiv republikanke Marše Blekburn za Senat u Tenesiju.

Tejlor Svift će nastupiti u Parizu 9. maja, na Dan Evrope, neposredno pre evropskih izbora, kao deo svoje rekordne turneje Eras.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR