Glas Javnosti

Dugo je Velika Britanija čekala OVAJ dan: Lejdi Di bi danas napunila 60 godina, najvoljenija princeza dobija statuu u Londonu (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Statua tragično preminule britanske princeze Dajane biće okrivena danas na njen 60. rodendan 1. jula . Prvi trajni spomenik podignut u čast princeze Dajane je jedna velika fontana u londonskom Hajd parku, koja je otvorena 2004. godine

Dugo se već Britanija priprema za 1. jul, datum kada bi princeza Dajana slavila šezdeseti rođendan. Smotra će, zbog pandemije, verovatno biti drugačija od planirane, ali jedno je sigurno – ispred Kensingtonske palate, nekadašnje rezidencije Lejdi Di, biće postavljena njena statua u prirodnoj veličini.

Bila je najvoljenija princeza na svetu, njena pojavljivanja pratila su se u stopu, a i dan danas svet priča o njoj, 1. jula 1961. godine rođena je princeza Dajana. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Royal Style Watch (@royalstylewatch)

Dajana je rođena u porodici britanskog plemstva sa kraljevskim poreklom kao Poštovana Dajana Spenser. Roditelji su joj se ratveli dok je bila mlada, pa ju je čuvao otac, imala je dve starije sestre i mlađeg brata.

Tokom odrastanja bila je poznata po stidljivosti, ali je pokazivala interesovanje za muziku i ples. Velika ljubav prema deci navela ju je da neko vreme radi kao asistent u vrtiću, a ond aupoznaje princa Čarlsa i njen ivot se menja iz korena. Naime, budući supružnicu upoznali su se dok je Dajana bila dete dok je njena porodica iznajmljivala imanje u vlasništvu kraljice Elizabete.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by By Appointment Only (@byappointmento)

Štampa i javnost bili su fascinirani ovim naizgled drugačijim parom, princom i sramežljivom mladom ženom koja se zanima za modu i popularnu kulturu. Par se venčao 29. jula 1981. godine. a razveo 1996.

Pamćena je kao "narodna princeza" zbog široke popularnosti i globalnih humanitarnih napora.

Stil princeze Dajane
Princeza Dajana je definitivno stilom i istančanim ukusom pisala istoriju mode. Vladala je veštinom kraljevskog oblačenja, nikada nije kršila bonton, ali je umela da ostane dosledna sebi.

Midi haljine
Da je midi stil vladao još 80-ih pokazuje stil princeze Dajane. Midi dužina haljine bila je jedna od njenih omiljenih, a nedavno nam se model vratio i ponovo je ovaj vanvremenski stil prihvaćen. Pastelno je često bio njen izbor uz tufnice kao dezen.

Duboke pantalone
Krajem 80-ih duboke pantalone, ravnih nogavica postaju popularne, bilo od teksasa ili druge tkanine, počele su da se nose širom sveta. Dajana im je bila naklonjena i dala im poseban pečat. Birala ih je za opuštenija dešavanja i poslovna putovanja širom sveta. Kombinovala sa dugim sakoima ili jednostavnim belim košuljama.

Elegantne haljine
Kada se radi o eleganciji imala je jedan od vodećih stilova na svetu. Nosila je haljine čiji su se krojevi kasnije pravili, a njihova lepota prepričavala. Duge balske haljine, svilene ili romantičnog kroja, svemu je umela da da posebnu draž.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR