Glas Javnosti

DRAGAN JOVANOVIĆ I NEBOJŠA LJUBIŠIĆ U SUKOBU OKO 'RUŽE RUMENE': Ko je kome UKRAO veliki HIT? (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Najpopularnija narodna pesma u Srbiji završila je na sudu! Zbog "Ruže rumene" već neko vreme nemaju sna ni Nebojša Ljubišić ni Dragan Gagi Jovanović.

Glumac Nebojša Ljubišić tužio je svog kolegu i klasića, čuvenog Drakčeta sa sela, da mu je ukrao pesmu! Preciznije, Ljubišić osporava da je Dragan Gagi Jovanović kompletan autor čuvene "Ruže rumene", prenosi Kurir.

Iz Sokoja - Organizacije muzičkih autora Srbije, potvrdili su da je kao autor muzike i teksta velikog hita upisan samo Gagi Jovanović. Međutim, još prošle godine stigao im je dopis od Ljubišićevog advokata Nenada Rudovića, u kome on osporava Gagiju kompletno autorstvo nad muzikom i delom nad tekstom. Jovanoviću su zato blokirane isplate tantijema (godišnje nadoknade za autorska prava, op. aut.), a njegov kolega sada treba da sudu da dokaže da je autor pesme. Nije na odmet znati da slični procesi u svetu traju i po nekoliko godina, a tantijeme, čak i na malom tržištu kao što je Srbija, mogu da iznose i po nekoliko hiljada evra.

- Za sada na ovu temu neću davati nikave izjave - kratko je rekao Ljubišić i potvrdio saznanja, a glumčev advokat je objasnio da će oni ovaj spor najverovatnije rešiti između sebe.

I Dragan Gagi Jovanović je potvrdio ali takođe nije bio bio previše raspoložen za priču.

- Ne bih komentarisao ceo slučaj. Za mene je to tužna priča. Bili smo drugari, ali vremenom se ljudi menjaju... - poručo je Jovanović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR