Glas Javnosti

ДР ЗА РОКЕНРОЛ: Мислим да сам прележао корону

Pop kultura
Autor: Telegraf

Легенда српског рокенрола Милић Вукашиновић, сумнја да је преживео Корона вирус, а како због година спада у најризичнију групу становништва, позива људе да се придржавају свих мера и не буду саможиви.

Популарни рокер, Милић Вукашиновић, који је ушао у осму деценију живота,  мора да се чува, па због тога следи све савете стручних лица, а признаје да сумња да је недавно прележао корона вирус, од ког цео свет последњих месеци страхује.

- Предузете су све мере, не због здравих људи који имају јак имунитет, већ због оних који имају нарушено здравље и због старијих људи. Тај вирус је нов и јако је заразан и ако буде нагло оболелих, нема држава толико капацитета. Ево, Италија је доказ - рекао је, па открио како проводи време у изолацији.

- Живим нормално. Ја сам у децембру преболовао. Можда је то била корона јер су ми управо плућа била нападнута. Душу сам испустио кашљући, а нисам смањио цигарете, пушим две кутије. Сад се осећам здраво и јако. Сваки вирус грипа је јак. Ако се огроман број људи нагло разболи, биће им потребна потпуна нега, а ниједна држава нема толике капацитете. Управо зато треба се придржавати савета стручњака - а онда додао да људи не треба да се шале на рачун овог опасног вируса:

- Не треба бити саможив и егоиста. Треба пробудити људскост у себи. Сви треба да се ујединимо. Највећи је проблем заразе која се нагло шири тај што ће бити велики број људи којима ће бити потребна потпуна нега. Једна Америка нема довољно аспиратора, тестова, нема ни Италија.

- Не идем напоље. Перем руке, али не носим маску. Ја сам угрожена група, имам 70 година. Звучи много кад се изговори тај број и кад га чујем, не верујем да сам то ја. Осећам се као да имам највише 40, а у дубини душе ми је стално 18 - рекао је, па открио како се његова супруга штити:

- Сама је направила маску од крпе. Добила је на послу хируршке рукавице, а до посла, у превозу, носи рукавице за фарбање косе.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR