Glas Javnosti

ĐORĐE BALAŠEVIĆ BI DANAS NAPUNIO 69 GODINA: Tuga ne jenjava, a jedan grad iz njegove PESME mu odao POSEBNU počast! (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Đorđe Balašević izgubio je životnu bitku 19. februara 2021. godine, a svojim odlaskom ostavio je neutešnu porodicu, brojne prijatelje, saradnike, ali i građane koji su odrasli, plakali i uživali u njegovim pesmama.

Danas, 11. maja bi napunio 69 godina.

Za više od četiri decenije stvaralaštva Đorđe je objavio ukupno 12 albuma, a inspiracija za gotovo sve što je pisao jeste njegova životna saputnica Olivera Balašević, kojoj je posvetio brojne numere, počevši od onih kojima ju je osvajao dok su još bili studenti, pa preko onih iz vojske, a zatim i one nastale tokom raznih životnih borbi.
Inače, povodom rođendana Đorđa Balaševića u Puli je postavljena klupa posvećena legendarnom novosadskom kantautoru.Na klupi je uklesano njegovo ime i stih "Na stanici u Puli". Na klupu je postavljena i metalna ploča s istim tih stihom ispisanim na različitim jezicima.Klupa je postavljena na zelenoj površini u Kolodvorskoj ulici, u neposrednoj blizini hotela Rivijera.

Inače, Balašević je ranije na svečanoj sednici Gradskog veća Pule proglašen počasnim građaninom tog grada. Postavljanje klupe rezultat je raznih inicijativa koje su građani Pule pokrenuli nakon Balaševićeve smrti s ciljem da trajno obeleže povezanost Pule i omiljenog muzičara.

"Ovo je samo jedan skroman doprinos omiljenom pevaču koji je opevao Pulu i koja mu je doista bila važna. Rado joj se vraćao, uvek prepun emocija, razumevanja i dobre energije", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

"Na stanici u Puli" stih je iz Balaševićeve pesme "Oprosti mi Katrin", prenosi Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR