Glas Javnosti

DA LI ĆE AMBER HERD PREŽIVETI FINANSIJSKI KRAH: Zbog odštete Džoniju Depu sprema joj se BANKROT?

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Mnogi stručnjaci tvrde da 15 milona dolara odštete koje glumica Amber Herd mora da plati za klevetu bivšeg supruga DŽonija Depa predstavlja finansijski rizik po nju.

Ne zna se koliko Amber ima, ali je zaradila milione glumeći u filmovima Akvamen i Akvamen 2, a od Depa je dobila i sedam miliona dolara nakon njihovog razvoda 2016. godine koje je obećavala da će donirati u dobrotvorne svrhe što nije uradila.

NJuzvik piše kako je svedočenje sugerisalo da je glumičina karijera stopirana zbog pravne bitke sa bivšim suprugom što dovodi do pitanja da li Amber ima dovoljno novca za isplatu presude - 10 miliona odštete i 5 miliona dolara kaznene štete koja je smanjena na 350 hiljada dolara.

- Iako bi Herd mogla da se žali na presudu, morala bi svejedno da uplati i garanciju za punu presudu od 10.35 miliona dolara, plus kamate - rekla je advokatica Sandra Spurgeon, piše CNS njuz.

Ona tvrdi: "Za pojedinca koji nema mogućnost da plati presudu i nema mogućnost da objavi obveznicu postoji veliki problem ako pobednička strana namerava da izvrši presudu".

Prema pisanju Hollywood Riportera, Dep je zaradio čak 650 miliona dolara u razdoblju od 13 godina.

Herd je već najavila žalbu na presudu, ali mora da plati kauciju za punih 10,35 miliona dolara odštete, što može, ali i ne mora biti moguće, rekla je advokatica Spurgeon. Pravni stručnjaci tvrde da ako Amber odluči da neće da se žali (a ako nema dovoljno novca da plati odštetu), njeni trenutni i budući prihodi bi mogli da se izgube.

Pravna saradnica CBS njuz-a DŽesika Levinson tvrdi:

- Pitanje je ako ona kaže: Gle, nemam novca, možete pogledati u moje bankovne račune, onda možemo da razgovaramo o stvarima kao što je gubitak njene plate. To nije neuobičajena situacija u kojoj neko kaže: Nemam - ne mogu ovo da ispunim, i zato sigurno mislim da bi, zato što ona ima potencijal zarade, deo njene plate mogao biti izvršen.

Spurgeon kaže da Amber može da podnese zahtev za bankrotom čime bi se eliminisalo 10 miliona dolara kompenzacijske štete, no i dalje bi morala da plati 350 hiljada dolara kaznene štete.

- Postoji opcija da Dep odluči da ne izvrši presudu i odrekne se novčane odštete - rekla je Spurgeon i naglasila da "trenutno Dep upravlja situacijom". Dodala je da bi Dep mogao da pregovara sa Herdovom o nižem iznosu odštete. Dep se takođe oglasio na Instagramu i napisao da je "cilj pokretanja ovog slučaja bio da otkrije istinu, bez obzira na ishod", piše net.hr.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR