Glas Javnosti

ĆERKA Mateje Kežmana je USPEŠNA MANEKENKA, a nekada se bavila OVIM SPORTOM: "Pomogao mi je da pronađem sebe"! (FOTO+VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Ćerka Mateje Kežmana, Aleksandra Kežman, danas se uspešno bavi modelingom, ali retko ko zna da je pre samo nekoliko godina bila mlada nada srpske atletike.

Njena disciplina je bila trčanje sa preponama a u atletiku se zaljubila već na prvom treningu.

Dolazak Aleksandre u dvoranu Atletskog saveza je bio izuzetno emotivan zbog uspomena na treninge i takmičenja kao i zbog ponovnog susreta sa brojnim prijateljima iz sportskih dana. Među njima je bio i Emir Bekrić kome je poželela sreću na predstojećem dvoranskom Svetskom prvenstvu. Ipak, najemotivniji je bio susret sa bivšom trenericom Mirjanom Stojanović. 

Na pitanje zašto se odlučila za atletiku, Aleksandra je rekla da je počela da trenira zbog drugarice. 

- Od malena sam se bavila sa nekoliko sportova, među kojima je bilo jahanje, pa čak i fudbal koji sam trenirala zbog oca i prijatelja. Atletiku sam počela da treniram zbog drugarice sa kojom sam došla u Partizan. I ovaj sport mi se mnogo svideo. Trčanje mi je odmah mnogo prijalo i sa godinama sam ovaj sport volela sve više i uvidela sve pozitivne efekte koje on ima na mene - rekla je Aleksandra Kežman, piše Kurir sport.Ona je navela da je njena prva disciplina bila skok u dalj.

-To skakanje u pesak, sve mi je to bilo fascinantno. Ali posle dve – tri godine treniranja sam se ipak odlučila za prepone. 

Aleksandra ističe da je najlepša stvar u tome što ti atletika pomogne da pronađeš sebe.

-Nauči te strpljenju, tome da ne žuriš nigde, da će sve doći na svoje i da ti bude prijatno u tome šta radiš. Dobra stvar za mlade ljude jeste pozitivna atmosfera na treningu ali i uloga trenera koji je uvek tu i da vam pomogne oko privatnih stvari i da vas motiviše.Na pitanje da li su naporniji treninzi u atletici, u odnosu na neke druge sportove, kao što je fudbal koji poznaje zbog oca, Aleksandra je rekla: 

- U odnosu na fudbal mogu da kažem pošto imam porodične gene. Gledam mog starijeg brata i mog dečka, oni se jako intenzivno bave sportom i mogu stvarno da kažem da su i atletika i fudbal jako zahtevni sportovi. I nema to veze, ne mogu da kažem da je atletika lakša ili fudbal teži zato što sve može da se posmatra na svoj način.

Kao najvažnija lekcija koju je naučila, Aleksandra ističe da je to strpljenje, kao i da je to za nju najvažnije.

-Naučila sam se da ne žurim, da će sve će doći na svoje kao i rezultati. A onda se sve to spoji u jedan fantastičan osećaj. Prosto kada znaš da si toliko napredovao i da je sve došlo na svoje onda se i treninzi i odricanja na kraju isplate.

Na pitanje da li će imati vremena da isprati Svetsko prvenstvo u atletici u Beogradu, i šta bi najviše volela da gleda na tom događaju, Aleksandra odgovara: 

- Hoću. Svakako sam planirala da idem da gledam, pričala sam mami o tome još pre par meseci i ići ću sa njom i mojim mlađim bratom. Najviše me zanima da gledam štafete na kraju 4x400 metara ili 4x200 metara - objasnila je Kežmanova.

BONUS VIDEO: Specijalista genetike o ulozi gena i kako ih iskoristiti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR