Glas Javnosti
posta

BRESKVICA POSTALA DEO ILUMINATA?! Plavi safir, jastreb i šamanske veštice, EVO KOJU SIMBOLIKU NOSE!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Anđelu Ignjatović Breskvicu, od kada se pojavila na muzičkoj sceni kao senka prate priče da je deo sekte, zbog ekscentrične pojave i motiva kojima se igra u spotovima i na fotografijama.

Od kada se pojavila na muzičkoj sceni, Breskvica privlači veliku pažnju kako publike, tako i medija. 

Kada je pre pola godine raskinula emotivnu vezu sa Mihajlom Veruovićem, odlučila je da se u javnosti ne oglašava. Ipak i njeno ćutanje je imalo veliki odjek, te je Anđela neprestano bila deo svakakvih spekulacija i tračeva. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BRESKVICA (@brrrreskvica)

 

Nakon 6 meseci medijske tišine, Anđela se vratila sa novom pesmom. Kako se čini, ne zna se šta je više privuklo pažnju javnosti. Da li tekst pesme, spot ili Anđelin izgled. 

U prvom trenutku svi su bili zaslepljeni činjenicom da je Anđela izbacila pesmu istog dana kada i njen bivši partner i da u pesmu pominje njegovo ime. Sada kada su se strasti slegle, mnogi "kritičari" su se bacili na traženje simbole u spotu Ignjatovićeve. 

SIMBOLI:

Jastreb - ovo je simbol koji je definitivno podigao najviše prašine. Naime, mnogi smatraju da jastreb simbolizuje slobodu i moć koju je Breskvica povratila nakon raskida sa Vojažem. Ono što je dodatno zaintrigiralo javnost, jeste da se jastreb u Breskvicinoj pesmu pojavljuje u istom minutu kada i papaj u Vojaževoj. 

Šumski panovi i bela haljina - Na početku spota Ignjatovićeva u beloj haljini sa plaštom šeta kroz šumu u kojoj šumski panovi igraju sa mikrofonom i televizorom, što simbolizuje njen naivan ulazak u svet šou biznis, a na šta je prema mišljenju mnogih primorao Vojaž. 

 

Vezivanje i mučenje - Vezivanje i mučenje u spotu mnogi poistovećuju sa odnosom koji je u vezi imala sa Mihajlom, s obzirom na to da veruju da u njihovoj vezi ona nije imala slobodu i da je morala da radi ono što joj je reper nametao. Sa druge strane, drugi to mučenje i vezivanje vide kao simbol za pritisak i osudu koju je doživela od strane šire javnosti. 

Demoni/šamanske veštice - simbolizuju ljude koji su je osuđivali. 

Zatim, scena gde ona leži u belom sa jastebom na sebi, a zatim se pojavljuje u crnom - Ovu scenu mnogi vide kao metaforu za preokret koji se dogodio u njenom životu. Gde je od dobre osobe, zbog svih stvari koje su se izdešavale, postala loša. 

Plavi safir - Na kraju samog spota je možda i najupečatljivija scena. U njoj Breskvica pred demone baca plava safir. Kako plavi safir simboliše istinu i vernost, mnogi veruju da taj plavi safir predstavlja Breskvicinu novu pesmu. Breskvica svojom novom pesmom (plavim safirom) javnosti (demonima) prikazuju istinu i na taj način stavlja tačku na sve priče i spekulacije. 

Mnogi koji Breskvicu od početka osuđuju da je deo sekte, sada su otišli korak dalje pa su zbog ovokavog spota posumnjali i da je Anđela postala deo Iluminata. 

Iako sve pomenuto može biti samo puka slučajnost, mnogo je slučajnosti da bi bilo slučajno. 

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR