Glas Javnosti

LJUDINA, JEDNOSTAVAN I SKROMAN ČOVEK! Komšije o Akiju Rahimovskom: Bio je nasmejan i sretan, takvog ću ga i pamtiti!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Aki Rahimovski, čuveni pevač Parnog valjka, preminuo je u 67. godini.

- Znam da se u ovakvim situacijama uvek o svima govori samo ono dobro, ali doslovno ne postoji jedna loša stvar koja se može reći o Akiju - počinje razgovor za Jutarnji list Tomaž, komšija iz Novog Mesta u kojem je ovaj pevač Parnog valjka živeo poslednjih nekoliko godina.
Vest o njegovoj smrti iznenadila je komšije. Neki od njih nisu ga bliže poznavali pa se njihove reči zaustavljaju na tome da je bio osoba koju je uvek bilo lepo sresti i pozdraviti, dok ga oni s kojima se redovito družio opisuju kao divnu, druželjubivu osobu.





Tomaž je jedan od onih koji su, kako više puta naglašava, imali čast upoznati ga i s njim provoditi dane u prijatnom druženju uz piće u Caffe baru Viva razgovarajući o muzici, životu i svakodnevnim situacijama, ali i Akijevim dogodovštinama s koncerata i turneja.

- Tačno se sećam dana kada sam ga upoznao. Mislio sam da neće ni doći do nas, što bih ja uopšte mogao razgovarati s takvom muzičkom zvezdom? Na kraju je ispalo da smo se jako zbližili i ne mogu verovati da ga više neću videti - govori Tomaž za Jutarnji list dok sedi na mestu na kojem su on, Aki i komšija Robi redovno sedeli. Verovatno će tek s vremenom, kažu s osetnom tugom u glasu, zapravo postati jasno da druženje u Vivi više neće biti isto.



- Stvarno je bio ljudina! Jednostavan čovek, skroman i uvek spreman pomoći. Nikad neću zaboraviti kada sam mu govorio o tome kako ne mogu otići do sestre u Varaždin, koja tamo živi već 40 godina, pa je on bio spreman uskočiti na bilo koji način samo da uspem. Odmah me pitao treba li mi novac i ponudio da mi posudi, iako nije u tome bila stvar - priseća se Tomaž dok gleda u daljinu i pijucka pivo. Macchiato i malo pivo. Upravo je to, kaže Robi, njihov prijatelj uvek birao. U poslednje se vreme posebno pazio i odlazio na medicinske kontrole, a sve kako bi bio u naponu snage za dugoočekivani koncert Parnog valjka u zagrebačkoj Areni na proleće.

- Zezali smo se kako će nam svima morati nabaviti karte za taj koncert da dođemo u Zagreb. Zatvorili bismo i kafić samo da konobarica može doći s nama - govori Tomaž.



U toku razgovora sa njima, na radiju kreće niz pesama upravo Parnog valjka pa se Robi okreće prema radiju. Na licu kojim dominiraju tužne, umorne oči ipak se pojavio lagani smešak.

- Evo ga, to on peva. Još kad sam pre 30-ak godina bio u vojsci slušao sam njegove pesme i naravno da sam znao ko je Aki Rahimovski, ali ko je mogao uopšte slutiti da će se život tako posložiti da ga upoznam i s njim se družim - govori Robi i otkriva kako je prošle sedmice, nakon nastupa slovenske muzičke grupe, Aki i zapevao s njima.

- To je bio prvi put da je pristao zapevati ovde jer inače to baš i nije želeo. Donela sam gitaru i bilo je zaista odlično - dodaje konobarica.



- Ma, još u petak je bio zaista dobro raspoložen, ko je uopšte mogao pretpostaviti da tako nešto sledi? Tako mi je žao Barbare i Antonije, ne mogu niti zamisliti koliko im je teško - drhtavim glasom govori. Tomaž i Robi više su puta naglasili koliko je Aki voleo Barbaru i njihovu ćerku Antoniju.

- Često bi i ovde dolazio s njima, uvek nasmejan i sretan. Takvog ću ga i pamtiti. Veselog, druželjubivog i zabavnog prijatelja koji je uvek bio spreman porazgovarati sa svakim. Nikada se nije držao svisoka, svakoga bi pozvao za svoj sto i platio mu piće - otkriva Robi dok Tomaž tužno sedi pokraj njega na šanku klimajući glavom, piše Jutarnji list.

- Da, upravo je takav bio Aki - dodao je kratko.

- Znali smo se kratko, ali dovoljno da znam da će mi jako nedostajati.

BONUS VIDEO: Doktor otkriva kako rukom da snizite pritisak

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI




KOMENTAR



 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP