Glas Javnosti

LJUDINA, JEDNOSTAVAN I SKROMAN ČOVEK! Komšije o Akiju Rahimovskom: Bio je nasmejan i sretan, takvog ću ga i pamtiti!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Aki Rahimovski, čuveni pevač Parnog valjka, preminuo je u 67. godini.

- Znam da se u ovakvim situacijama uvek o svima govori samo ono dobro, ali doslovno ne postoji jedna loša stvar koja se može reći o Akiju - počinje razgovor za Jutarnji list Tomaž, komšija iz Novog Mesta u kojem je ovaj pevač Parnog valjka živeo poslednjih nekoliko godina.
Vest o njegovoj smrti iznenadila je komšije. Neki od njih nisu ga bliže poznavali pa se njihove reči zaustavljaju na tome da je bio osoba koju je uvek bilo lepo sresti i pozdraviti, dok ga oni s kojima se redovito družio opisuju kao divnu, druželjubivu osobu.

Tomaž je jedan od onih koji su, kako više puta naglašava, imali čast upoznati ga i s njim provoditi dane u prijatnom druženju uz piće u Caffe baru Viva razgovarajući o muzici, životu i svakodnevnim situacijama, ali i Akijevim dogodovštinama s koncerata i turneja.

- Tačno se sećam dana kada sam ga upoznao. Mislio sam da neće ni doći do nas, što bih ja uopšte mogao razgovarati s takvom muzičkom zvezdom? Na kraju je ispalo da smo se jako zbližili i ne mogu verovati da ga više neću videti - govori Tomaž za Jutarnji list dok sedi na mestu na kojem su on, Aki i komšija Robi redovno sedeli. Verovatno će tek s vremenom, kažu s osetnom tugom u glasu, zapravo postati jasno da druženje u Vivi više neće biti isto.- Stvarno je bio ljudina! Jednostavan čovek, skroman i uvek spreman pomoći. Nikad neću zaboraviti kada sam mu govorio o tome kako ne mogu otići do sestre u Varaždin, koja tamo živi već 40 godina, pa je on bio spreman uskočiti na bilo koji način samo da uspem. Odmah me pitao treba li mi novac i ponudio da mi posudi, iako nije u tome bila stvar - priseća se Tomaž dok gleda u daljinu i pijucka pivo. Macchiato i malo pivo. Upravo je to, kaže Robi, njihov prijatelj uvek birao. U poslednje se vreme posebno pazio i odlazio na medicinske kontrole, a sve kako bi bio u naponu snage za dugoočekivani koncert Parnog valjka u zagrebačkoj Areni na proleće.

- Zezali smo se kako će nam svima morati nabaviti karte za taj koncert da dođemo u Zagreb. Zatvorili bismo i kafić samo da konobarica može doći s nama - govori Tomaž.U toku razgovora sa njima, na radiju kreće niz pesama upravo Parnog valjka pa se Robi okreće prema radiju. Na licu kojim dominiraju tužne, umorne oči ipak se pojavio lagani smešak.

- Evo ga, to on peva. Još kad sam pre 30-ak godina bio u vojsci slušao sam njegove pesme i naravno da sam znao ko je Aki Rahimovski, ali ko je mogao uopšte slutiti da će se život tako posložiti da ga upoznam i s njim se družim - govori Robi i otkriva kako je prošle sedmice, nakon nastupa slovenske muzičke grupe, Aki i zapevao s njima.

- To je bio prvi put da je pristao zapevati ovde jer inače to baš i nije želeo. Donela sam gitaru i bilo je zaista odlično - dodaje konobarica.- Ma, još u petak je bio zaista dobro raspoložen, ko je uopšte mogao pretpostaviti da tako nešto sledi? Tako mi je žao Barbare i Antonije, ne mogu niti zamisliti koliko im je teško - drhtavim glasom govori. Tomaž i Robi više su puta naglasili koliko je Aki voleo Barbaru i njihovu ćerku Antoniju.

- Često bi i ovde dolazio s njima, uvek nasmejan i sretan. Takvog ću ga i pamtiti. Veselog, druželjubivog i zabavnog prijatelja koji je uvek bio spreman porazgovarati sa svakim. Nikada se nije držao svisoka, svakoga bi pozvao za svoj sto i platio mu piće - otkriva Robi dok Tomaž tužno sedi pokraj njega na šanku klimajući glavom, piše Jutarnji list.

- Da, upravo je takav bio Aki - dodao je kratko.

- Znali smo se kratko, ali dovoljno da znam da će mi jako nedostajati.

BONUS VIDEO: Doktor otkriva kako rukom da snizite pritisak

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR