Glas Javnosti

BILO JE MUČNO ZA GLEDATI! Konstrakta o koncertu koji je ušao u tužnu istoriju

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Konstrakta će pre nastupa na Evroviziji 27. maja nastupiti na festivalu Sea Star u Umagu.

Biće mi to prvi nastup u Hrvatskoj pod imenom Konstrakta pa nam je izazov i čast što na tom festivalu i na tom mestu nastupamo, baš se radujemo. Nadam se da će more doneti dobar start za Konstraktu", rekla je naša presdstavnica na Evroviziji za hrvatske medije.

Pesma koja se popela na prvo mesto trendinga na Balkanu pobrala je pohvale za stihove, a mnogi su u njima našli dublja značenja, prvenstveno opis situacije u kojoj živimo poslednjih godina. Konstrakta priznaje da uvek prvo piše stihove, a tek se onda bavi muzikom.Zbog toga joj je činjenica da se našla na vrhu Geniusove liste zaista važna, možda važnija i od toga da su tu listu podelile Zendaja i Kamila Kabeljo, koje su se nalazile ispod nje.

"Bila sam sluđena od svega što se desilo tako da sam, kad sam to čula od ćerke, reagovala u stilu: Ne razumem ništa. Tek nakon par dana sam shvatila da je to stranica koja se bavi tekstovima i jako mi to laska", priča Konstrakta za Index.

Osim što joj se dinamika života ubrzala, pobeda je Konstrakti donijela popularnost i prepoznavanja na ulici.

"Doživljavam to čak i u Zagrebu, prepoznali su me dok smo pili piće na terasi. Drago mi je, narod je super, ali ne razmišljam o tome i o sebi u tom kontekstu. Gledam da se bavim svojim poslom. Ima i kritika, to mi je super dok god imamo sadržaj o kojem možemo diskutovati. Volim kad je sve tolerantno, a ne kad se u odnosu na temu razvrstavamo i upiremo prstom, no to se možda ovde nije desilo", napominje.

Obveza je toliko da nema previše vremena za društvene mreže.

"Moj Instagram porastao je s 2000 pratilaca na 70 hiljada. Pretrpao se, ja tu više ništa ni ne vidim, samo 99+ poruka. Pokušala sam odgovarati, no to je beskonačna priča. Sadržaj je takav da eventualno stignem pogledati neke memove i spominjanja pa to eventualno podelim", priznaje.

Prisetili smo se i koncerta koji nije zapamćen po dobru, onom Ejmi Vajnhaus u Beogradu, njenog zadnjeg koncerta. Zemlja gruva bila joj je predgrupa.

"Mi smo bili počašćeni što smo tu jer smo Ejmi privatno slušali. Taj momenat je pokrio sve ono što nije bilo tako simpatično, a to je ta njena muka s kojom je to sve iznela. To je bilo dosta mučno, ta njena borba. Mi je iza scene nismo ni videli, samo njeno penjanje na binu i posle", prisetila se.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR