Glas Javnosti

BILJANA SRBLJANOVIĆ OŠTRO REAGOVALA NA INTERVJU ŽENE MIKE ALEKSIĆA: 'Ponizila je žrtve, opravdavala čoveka protiv koga je podignuta optužnica za najgnusnija zlodela'

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Poznata srpska spisateljica oštro je reagovala na izjave Mikine supruge u kojima ona srčano brani svog supruga i tvrdi da je on žrtva zlih namera i zlonamernih tumačenja. Ona je takve izjave osudila rekavši da to vređa sve njegove žrtve.

Na portalu “Sputnjik” objavljena je emisija u kojoj je supruga optuženog samozvanog učitelja glume Miroslava Aleksića govorila o optužbama i o tome zašto je ćutala četiri meseca nakon njegovog hapšenja. Oglasili se i njegovi prijatelji, učenici, a Biljana Srbljanović je poručila – “ne slušajte to”.

Autorka emisije “Dok anđeli spavaju” Marina Rajević Savić čiji su kadrovi šokirali srpsku javnost, a u kojima se može videti kako je Miroslav Aleksić bio strog i oštar prema deci, napravila je novu epizodu istoimene emisije sa Aleksićevom suprugom Biljanom Mašić kao centralnim gostom, piše Blic.

U emisiji se pojavio niz Aleksićevih prijatelja i bivših učenika i oni su govorili o svojim pozitivnim iskustvima sa optuženim predavačem škole glume “Stvar srca”, a na početku intervjua autorka je naglasila da su kadrovi njene stare emisije o Miroslavu Aleksiću zlopotrebljeni.

– Na ruskom mediju Sputnjik Srbija, državnom servisu strane zemlje, danas je gostovala srpska Ghislaine Maxwell, i u preko dva sata intervjua sa saučesnicom, gaslajtovala celu zemlju, ponizila žrtve optuženog pedofila i opravdavala čoveka protiv koga je podignuta optužnica za najgnusnija zlodela. Sramota me je ovog potpisa ispod njenog imena, zakona koji ne predvidja pravni lek da se propaganda ovakve vrste i delovanje ovakvih ljudi ograniči, i društva koje dopušta da joj strana agentura operiše u medijskom prostoru, sa jasnom namerom da nas ponizi i potlači. Nemojte gledati ovaj intervju, jer oni žive i od tih klikova i učinak svoje propagande mere brojem pregleda. Umesto toga, zagrlite svoje dete i obećajte mu da nikada nećete dozvoliti da ih moćne čike i tete ikada i na bilo koji način povrede – napisala je Biljana Srbljanović na svom Fejsbuk profilu

.Poznati glumac i Aleksićev učenik Vuk Kostić gostovao je u toj emisiji rekao je da je nikad nije čuo ni za šta “čudno” na časovima i u toj glumačkoj školi. Glumac Goran Sultanović je rekao da ne može da veruje u tu priču i da bi se “za 50 godina sigurno nešto otkrilo o tome”.

Autorka emisije je rekla da su iskorišćeni delovi emisije koji su na Jutjubu godinama i da su “izvučeni iz konteksta i prikazani u prilog optužbama zbog kojih je on u pritvoru”.

Mikina supruga se složila da je bilo “zlonamernih tumačenja”, kao i “zle namere”:

– Da je bilo zlonamernih tumačenja, o da, bilo je. To nije pitanje konteksta, to je pitanje zle namere – rekla je, između ostalog, supruga samozvanog učitelja glume.

Podsetimo, Miroslav Mika Aleksić optužen je za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela. Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR