Glas Javnosti

BAJAGA: Svi će nositi maske na stadionu u Skoplju! Pevaću po prvi put hitove pisane za Čolu i ‘Čorbu’ sa novog albuma ‘Svet se menja’

Pop kultura
Autor: Glas Javnosti

Najveći srpski i hrvatski izdavači PGP RTS i “Croatia rekords” udružili su snage objavivši novi. 13. studijski album Bajage i Instruktora, “Ovaj svet se menja”, sa devet pesama, koji će pojaviti u prodaji, kako je planirano, 14. septembra. Oni su izdali i prethodno izdanje „U sali lom“.

 

Momčilo Bajagić, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu pandemijom kovida 19, i snimili izdanje gde većinu materijala čine pesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače, ili za film, pozorište i TV.

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića „Tvoje oči“ i „Moja draga“, pa „Ja sam se ložio na tebe“, koju je Bajaga napisao još kao član „Riblje čorbe“, „Ni na nebu ni na zemlji“, naslovna pesma iz istoimenog filma, tema iz serije „Otvorena vrata“, kao i „Mladost“ iz predstave „Ženidba i udadba“, sa izmenjenim tekstom, gde će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno, izazvati posebne emocije.

-Naš menadžer Gane Pecikoza stalno nam je predlagao da snimimo ovako nešto.  Nikada nisam pevao „Ja sam se ložio na tebe“, „Moja draga“, „Tvoje oči“, ljudi dosta vole pesmu iz „Otvorenih vrata“... Za vreme korone  smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, ukapirali smo da jedino može da nas izvadi to da sednemo i nešto radimo. Pripremali smo album dva meseca, bili mesec dana u studiju, i mislim da smo na dobar način iskoristili ovo mrtvo vreme, kaže Bajaga.

Promocija albuma će se odvijati u skladu sa situacijom vezano za kovid 19.  Za sada, jedini zakazan koncert je, nevezan za novo izdanje, sa horom i orkestrom, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, 13. septembra na ARM stadionu u Skoplju.

-Tu bi moglo da stane 10.000 ljudi, ali u prodaji je između 1.500 i 2.000 ulaznica. Svi u publici će biti sa maskama. To je naš prvi koncert posle nastupa 7. marta u Osijeku. U Skoplju sviramo sa makedonskim orkestrom i horom, napominje Bajaga.

Uz naslovnu pesmu, koja otvara album i za koju će uskoro biti snimljen prvi spot, tu su još dve numere nastale ove godine, obe vezane za film „Hotel Beograd“. Publici je već dobro poznata „Darja“, sa Milošem Bikovićem, a pesma „Kako se to naziva“ čuje se u odjavnoj špici ovog ostvarenja. Na albumu gostuju i frontmen benda „Irie FM“ Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara). Album je sniman, kao i prethodni, u „Studiju O“ Olivera Jovanovića, a bend je nastavio saradnju i sa čuvenim producentom Sašom Habićem. Omot, za koji je zaslužan takođe Vukašin Marković, koncipiran je tako da izgleda kao stranice pasoša.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR