Glas Javnosti

Aukcijski predmeti svetski poznatog benda ,,Bitlsa" imaju vrednost od NEVEROVATNIH 6 MILIONA DOLARA!

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Ulaznica sa prvog koncerta Bitlsa u Sjedinjenim Državama i odelo koje je nekada nosio Džon Lenon nalaze se među više od 100 aukcijskih predmeta koji će se naći na aukciji u Nju Džersiju.

Ostali predmeti koji se mogu kupiti u aukcijskoj kući Gota Hev Rok end Rol uključuju potpisani album „Vid d Bitls”, par filmski kamera koje su se koristile za snimanje u studijima Abbei Roud i set potpisanih autokarikatura.


foto:wikipedia

Sve u svemu, postoji 119 predmeta koji su pripadali popularnoj planetarnoj grupi za koje se očekuje da će doneti zaradu koja iznosi više od 6 miliona dolara.


foto:printscreen/youtube

Očekuje se da će se ulaznica sa koncerta u ​​Vašingtonu iz 1964. prodavati za 4.000-6.000 dolara. Samokarikature — nacrtane na zidu za „Šou Eda Salivana“, gde su Bitlsi imali svoj prvi nastup na američkoj televiziji — nose procenu od 750.000 do milion dolara, a Lenonovo crno večernje odelo od 500.000 do 750.000 dolara.


foto:youtube/printscreen

Još jedan intrigantan aukcijski predmet je rukom pisana čestitka koju je potpisao Džordž Harison, a koja uključuje skicu Adolfa Hitlera. Poruka glasi „Stivu“ i „Srećan rođendan, prijatelju“ na nemačkom, a potpisana je imenima Adolf Šikengruber, Džordž, Olivija i Dani.

U knjizi objavljenoj 1989. navodi se da je Harison posedovao nacističke memorabilije i da je imao slike Hitlera u svom domu. Harison je to uvek poricao i čak je tužio časopis koji je ponovo štampao relevantni odlomak iz knjige, navodi aukcijska kuća.foto:printscreen/youtube

Aukcija, koja je počela 30. avgusta, traje do 23. septembra.

Tekst pesme "Hej Jude" grupe Bitls, koju je rukom napisao Pol Makartni, prodat je neverovatno cenu od 910.000 dolara
Prodaja predemta koje su posedovali Bitlsi uvek privlače ogromno interesovanje.


foto:printscreen/youtube

U aprilu 2020. godine, rukom pisana kopija „Hej Jude“, koju je napisao lično Pol Makartni, prodata je za skoro šest puta veću cenu od procenjene vrednosti od 910.000 dolara.

Tokom godina, fanovi su takođe ulagali svoj novac u neobične predmete, uključujući jedan od Lenonovih zuba. Kanadski zubar je 2011. platio 31.200 dolara za promenjeni kutnjak koji je nekada pripadao pevaču.


Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR