Glas Javnosti

Anđelina Džoli tuži bivšeg muža, tvrdi da je zlostavljao decu i nju

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Bred Pit je navodno udario jedno od svoje dece po licu, a drugo je gušio za vreme svađe sa Anđelinom Džoli tokom putovanja privatnim avionom, stoji u sudskim dokumentima koje je u utorak podnela njegova bivša supruga.

Nekada jedan od najistaknutijih holivudskih parova vodi dugotrajan brakorazvodni spor, koji uključuje starateljstvo nad njihovo šestoro dece i borbu oko podele zajedničke imovine, uključujući vinariju i imanje u Francuskoj.

U dokumentima koje je podnela sudu u Los Anđelesu, a prenose ih brojni američki mediji, Džoli opisuje Pitovo ponašanje dok je par u septembru 2016. sa decom leteo iz Kalifornije u Francusku.

„Pit je davio jedno od dece, a drugo je udario u lice“, pišu novine, a prenosi Njujork Tajms, dodajući da je istovremeno „zgrabio i Džoli za glavu i tresao je“.

U jednoj fazi svađe „zalio je Džoli pivom, u drugoj je pivom i crnim vinom polio i decu“.

U dokumentu stoji da je Pitovo „agresivno ponašanje“ počelo i pre ulaska u avion, kada se sukobio sa decom i Džoli.

Sukob je počeo u toaletu aviona, nakon što je Pit rekao da je Džoli previše popustljiva prema deci.

Pit je zgrabio Džoli za glavu i protresao je, a zatim ju je uhvatio za ramena i ponovo protresao pre nego što je gurnuo u zid toaleta, piše u dokumentima, a prenosi Variety.

„Kad je jedno od dece pokušalo verbalno da odbrani majku, Pit je nasrnuo na njega. Džoli ga je zgrabila sa leđa da bi ga u tome sprečila. Deca su dojurila, pokušavši da zaštite jedno drugo. Ali, Pit je u besu jedno dete počeo da davi, a drugo udario po licu. Neka deca su ga molila da prestane. Svi su bili preplašeni, a neki su se rasplakali“, pišu američki mediji.

Nakon sletanja, Pit je navodno pokušao da spreči porodicu da se iskrca iz aviona i ponovo je fizički zlostavljao jedno od svoje dece.

Džoli je podnela zahtev za razvod nekoliko dana nakon leta.

U godinama koje su usledile, Pit i Džoli se bore za starateljstvo nad decom, troje biološke i troje usvojene, a od nedavno i za vlasništvo nad luksuznom francuskom nekretninom, koju su zajedno kupili.

Francuska vinarija

Podnesci koji su objavili američki mediji priloženi su sudu u sklopu spora oko vinarije u Francuskoj. Pit je tužio bivšu suprugu, jer je bez njegovog znanja prodala svoj suvlasnički deo i tvrdi da mu je time nanela štetu.

U podnesku, koji je Džoli predala u utorak, stoji da su pregovori o prodaji njenog udela u dvorcu Chateau Miraval, koji čine kuća i vinograd na jugu Francuske, propali zbog njegovog zahteva da potpiše „ugovor o tajnosti podataka, kojim bi joj bilo zabranjeno da iznosi podatke o Pitovom fizičkom i emocionalnom zlostavljanju nje i njihove dece“.

Imanje Miraval nalazi se u selu Korens na jugoistoku Francuske, a par ga je kupio 2008. za oko 25 miliona evra.

Prema pravnim dokumentima, Pit je u kupoprodaji učestvovao sa 60 posto, a Džoli je platila preostalih 40 posto.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR