Glas Javnosti

AMERIKA IMA SVOJU EVROVIZIJU: Ova zemlja odnela ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Po prvi put u Americi se organizovalo takmičenje "Pesma Amerike" po licenci "Evrovizije"

U finalu višenedeljnog festivala "Pesma Amerike", američkog pandana "Pesme Evrovizije", pobedila je predstavnica Oklahome Aleksa sa pesmom "Wonderland".

 

Posle nekoliko nedelja završeno je prvo izdanje "Pesme Amerike", verzije "Pesme Evrovizije" za američko tržište, a pobedila je pesma, koja je, čini se, bila favorit od samog početka.

Predstavnica Oklahome, Aleksa, nastupila je još u prvoj kvalifikacionoj večeri i zanimljivim scenskim nastupom i pesmom u kojoj dominiraju zvukovi korejskog popa, privukla pažnju publike, kako u SAD, tako i ljubitelja "Pesme Evrovizije" koji su pratili američku varijantu takmičenja.

Aleksa je svojom pesmom privukla veliku pažnju, toliku da su njen nastup u finalu pratili i u Južnoj Koreji. Pored nje, u finalu "Pesme Amerike", koje je emitovala američka mreža En-Bi-Si, nastupili su i predstavnici Vašingtona, Teksasa, Kentakija, Konektikata, Alabame, Kolorada, Tenesija i Američke Samoe.

Glasanje je bilo naizgled slično evrovizijskom sistemu – o pobedniku odlučuju stručni žiri i publika, ali publika je na američkom takmičenju imala mnogo veću moć odlučivanja.

Žiri su sačinjavali predstavnici svih saveznih država i teritorija koje su se takmičile, ali su bili grupisani u deset geografskih regija, dok je publika glasala objedinjeno i imala veći broj poena koje je dodeljivala takmičarima.

Pobednica iz Oklahome ubedljivo je zauzela prvo mesto sa 710 poena, dok je drugoplasirani predstavnik Kolorada Rajker Linč dobio 503 poena. Na trećem mestu bio je Džordan Smit iz Kentakija sa 407 bodova.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR