Glas Javnosti

Kavali je svojim dizajnom osvojio je PLANETU, a jedno samo nije uspeo

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Italijanski dizajner Roberto Kavali preminuo je u 83. godini, a brend koji je sinonim za luksuz lansirao je još davne 1970. godine.

Dizajner Roberto Kavali rođen je 15. novembra u Firenci u porodici umetnika. Njegov deda Đuzepe Rosi bio je vodeća ličnost pokreta Makijajoli, sa radovima izloženim u galeriji Ufici u Firenci.

Njegovo detinjstvo nije bilo lako, oca su mu ubili Nemci, a on od stresa nije govorio do svoje 18. godine.

- Mog oca su ubili Nemaca u julu 1944, u napadu na Kastelnuovo dei Sabioni. Bio je geometar, radio je za rudnik u Valdarnu... Nisam govorio do 18. godine. Ipak, život je bio ljubazan prema meni (i bio sam) nagrađen... za sve.

Brend je lansirao 1970. a njegovi glamurozni dizajni pokazali popularnim kod džet seta, a 1972. je otvorio svoj prvi butik u St Tropeu. 


Tokom karijere koja je trajala skoro šest decenija, otvoreni maestro italijanskog stila pokazao se kao titan u svetu mode koji se žestoko nadmeće, pretvarajući svoje ime u svetski brend i okupljajući sledbenike koje čine neke od najglamnijih svetskih ličnosti, uključujući Viktoriju Bekam, Šeron Stoun i Madona.

Kavali, poznat po egzotičnim printovima i stvaranju izgleda peskiranog džinsa, posle brojnih uspeha znao je da kaže kako je sve ostvario i da mu je preostala još samo jedna želja da nađe novu tkaninu koja je raznovrsna i divna kao teksas.

Glas javnosti/K04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR