Glas Javnosti

Zvezda "Žigosanih u reketu": Dugo nisam znala da mi je Dobrica Ćosić deda! (FOTO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Dvadesetčetvorogodišnja glumica Miona Marković, inače zvezda serije “Žigosani u reketu” i devojka koju je srpska javnost zavolela ulogama u serijama “Jutro će promeniti sve” i “Koreni” govorila je o svojoj, još uvek kratkoj glumačkoj karijri, navodeći da ima puno sreće jer je “zaplivala” na talasu domaće serijske i filmske ekpanzije.

Ona je u razgovoru za  portal Nova. rs dotakla i pozorišta, statusa koji glumci (ne)užvaju u srpskom društvu, plesa oko šipke za koji tvrdi da je njen omiljeni hobi, ali i svojih predaka, među kojima su pisac i političar Dobrica Ćosić i scenarista i producent Jovan Marković, ali i istoričar Predrag Marković.

Objašnjavajući u intervjuu za portal Nova kako je provela vreme u izolaciji glumica je otkrila:

“Vodila sam dnevnik. Danas je pedeseti dan. Do pre nekih sedam dana mi je ovo jako prijalo, sada mi već treba sloboda. Pretpostavljam da je to jer se uskoro nazire kraj. Ja sam od februara bila u nekoj radnoj mašini: pozorište, snimanja, itd. Ne znam da li bih izdržala do juna tim tempom, tako da mi je dobro došlo da malo odmorim, kao melem za dušu.”

Miona je takođe dodala i da dugo nije zbala da joj je Dobrica Ćosić deda.

“Iskreno, nisam ni znala do svoje 14. godine ko je Dobrica Ćosić. Tek sam sa tada pročitala “Daleko je Sunce”, posle sam čitala “Korene” u gimnaziji. Kasnije sam saznala da smo u srodstvu, on mi je deda – stric.”

Govoreći o položaju umetnika i glumaca u Srbiji mlada glumica je zaključila da je imala sreće.

“U poslednje vreme se mnogo snimalo, to je jedan paradoks. Ko se probio, njemu je jako dobro krenulo i nema prava da se žali. Ali postoji jedan ogroman deo glumaca koji je na čekanju i koji ne zna da li će ikada proglumeti. Za njih je sada teško. Možda su se ponadali da će dobiti neku ulogu u ovim silnim serijama koje se snimaju, ali je pitanje da li će se to nastaviti kada krenu ekonomske mere. To su pitanja za razglabanje. Naravno, najveći deo nas glumaca pripada takozvanim “slobodnim umetnicima”. Mi smo honorarci i dok snimamo, imamo. Kada se prestane sa snimanjem, da, glumci će biti u nezavidnim pozicijama. Ja za sebe to ne mogu reći, od kada je krenulo ludilo snimanja, ja sam imala veliku sreću, ali videćemo da li ću i dalje nastaviti na tom talasu, ili će se prekinuti.”

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Anči Maraja ? MUA: @ana_bibic78 #zigosaniureketu2 #žigosaniureketu

Објава коју дели Miona Marković (@meseceva_kcii) дана

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR