Glas Javnosti

ZUBIN MEHTA BEOGRADU: "Šaljem najiskrenije i najtoplije pozdrave"

Kultura
Autor: Глас јавности

Proslavljeni meastro nada se skorom dolasku u srpsku prestonicu

Legendarni meastro Zubin Mehta, veliki prijatelj Beogradske filharmonije i Srbije, poslao je video poruku podrške koja je objavljena na Fejsbuk ove kuće.

„Dobar dan, kako ste? Vama i svim mojim kolegama iz Beogradske filharmonije šaljem najiskrenije i najtoplije pozdrave. Svim srcem se nadam da će ovo teško vreme brzo proći i da ćemo ponovo da stvaramo muziku zajedno kao uvek“, rekao je slavni maestro.

Zubin Mehta je prilikom poslednjeg dolaska izrazio želju da se obeleži 60 godina od njegovog prvog nastupa sa Beogradskom filharmonijom, a datum tog gala koncerta biće uskoro poznat.

Mehta je osam puta predvodio orkestar Beogradske filharmonije, poslednji put kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom 2017. Kao veliki prijatelј Filharmonije, Zubin Mehta je uvek spreman da podrži orkestar sa kojim je prvi put nastupio na samom početku svoje karijere i sa kojim je u novom milenijumu intenzivirao veze. Jedan od najvećih dirigenata današnjice rado se vraća u Beograd, gradeći prijatelјstvo koje odavno prevazilazi okvire muzike i umetnosti.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR