Glas Javnosti

ŽIVOTNA ULOGA GLUMAČKOG VELIKANA: Kako je IVAN BEKJAREV maestralno odigrao KRVOLOKA VUJKOVIĆA, upravnika logora BANJICA! (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

Srbija je izgubila velikog glumca i umetnika Ivana Bekjareva, čoveka koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag u našoj kulturi. Bekjareva ćemo pamtiti po brojnim ulogama, najviše po onima u porodičnim serijama Bolji život i Srećni ljudi. Ipak, možda i najveća životna uloga Ivana Bekjareva bila je ona u TV seriji 'Banjica' gde je maestralno odigrao upravnika Vujkovića.

Serija 'Banjica" po scenariju Siniše Pavića a u režiji Save Mrmka emitovana je na tadašnjoj Televiziji Beograd 1984. godine povodom četrdesetogodišnjice oslobođenja Beograda i prati život logoraša u poslednjoj godini zloglasnog logora.

Pored Bekjareva u ulozi Vujkovića u ovoj mini seriji od 4 epizode igrali su i Varja Đukić, Marko Todorović, Ljiljana Dragutinović, Ljiljana Krstić, Erol Kadić, Petar Banićević, Dragan Bjelogrlić...

Lik zloglasnog upravnika Svetozara Vujković Bekjarev je toliko uverljivo dočarao da su gledaoci bukvalno osećali mržnju gledajući seriju 'Banjica' a takvu reakciju gledališta na lik mogu da izazovu samo vrhunski dramski umetnici kakav je bio glumački velikan Ivan Bekjarev.

Ostala je i anegdota iz vremena emitovanja serije kada je jedna od preživelih logarašica iz Banjice srela Ivana Bekjareva u banci, prišla mu i rekla:

-Gospodine Bekjarev, vi ste toliko dobro odigrali Vujkovića da kao da ponovo njega gkedam dok pratim seriju i dođe mi da pljunem u ekran! Ali znam da ste vi glumac i to vrhunski i dopustite mi da vas zagrlim i zahavlim što posle vaše uloge niko neće u Jugoslaviji zaboraviti kakav je Vujković krvolok bio", bile su reči poresene bivše logorašice upućene Ivanu Bekjarevu.

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR