Glas Javnosti

ZAVRŠENA KARIJERA: Elton Džon završio američku oproštajnu turneju

Kultura
Autor: Glas javnosti

Elton Džon (75), rok zvezda, je održao u subotu spektakularan koncert u Los Anđelesu, zaključivši svoju američku oproštajnu turneju u gradu u kojem je 1970. u tamošnjem noćnom klubu "Trubadur" započeo blistavu karijeru koja je potrajala pola veka.

Na bejzbol stadionu Dodžer, na kojima je 1975. održao dva koncerta za pamćenje, Elton Džon je priredio „posebno i dirljivo veče“, događaj koji je direktno prenosio Disney+.

„Kao što znate, prestajem s turnejama i biće ovo moj poslednji koncert u Americi i Kanadi“, rekao je pevač i muzičar pre nego što se popeo na scenu sa suprugom Dejvidom Furnišem i dvojicom sinova s kojima želi da provodi više vremena, piše N1.


Britanska mega zvezda ima poseban odnos s Los Anđelesom i podseća da je pre postao slavan i priznat u Americi nego u Velikoj Britaniji.

Elton Džon je počeo oproštajnu turneju pod imenom „Farewell Yellow Brick Road“ 2018. godine, predvidevši više od 300 koncerata širom sveta u tri godine, ali prekinula ju je pandemija koronavirusa pa je turneju nastavio 2022.

Pevač, širokoj publici najpoznatiji možda po pesmi „Candle in the Wind“, nanizao je niz hitova, uključujući „Tiny Dancer“, Your Song“, „Crocodile Rock“, „Goodbye Yellow Brick Road“ i „I am still standing.“

Osvojio je čak šest Gremi nagrada, Legend Award, a upisan je u Kuću slavnih rokenrola i Kuću slavnih kompozitora.


Na stadion Dodžersa je stigao u šljokičastom ogrtaču i sa bejzbol kapom i poručio publici: „Budite blagi i nežni jedni prema drugima. Zbogom“.

A potom je otpevao „Goodbye Yellow Brick Road“.

Elton Džon u januaru putuje u Australiju na drugi deo turneje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR