Glas Javnosti

ŽELJKO BEBEK EKSKLUZIVNO ZA GLAS JAVNOSTI: 'Za povratak u 'Dugme' mogu samo reći NIKAD NE RECI NIKAD'! (VIDEO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Legendarni pevač 'Bijelog dugmeta'. jedan od najboljih vokala na regionalnoj pop-rok sceni svih vremena, Željko Bebek, upravo je objavio svoj novi solistički album "Mali oblak ljubavi' kojim najavljuje povratak živih svirki i neko lepše vreme nakon stišavanja pandemije korone. U eksluzivnom intervjuu za Glas javnosti Bebek govori o novom albumu, muzici i mogućnosti okupljanja Bijelog Dugmeta.

Šta to novi album „Mali oblak ljubavi“ donosi vašim fanovima?

-Donosi dvanaest novih pjesama, na kojima smo svi glazbenici moje ekipe radili cijelu ovu kovid godinu. Sve smo uradili sa najvećom pažnjom, kako bi mogli biti zadovoljni svi fanovi i još puno više.

Već se izdvojila pesma „Kupit ću nam sat“, da li ste očekivali da će postati hit na prvo slušanje?

-Priželjkivali smo da nam je ona dobar izbor za najavu novog CD-a. I eto, ispunila nam se ta želja.

yt

Na novom albumu imate i duet sa sinom Zvonimirom, inače članom vašeg benda. Kakvo je iskustvo sarađivati u pesmi sa naslednikom?

-Cijelu moju glazbenu karijeru pjevao sam sa mnogim mojim kolegama i jako uživao u tome. Iskustvo koje sada imam nakon dueta sa sinom Zvonimirom je prekrasno. Vjerovatno ćemo to koji put i ponoviti, ali najvažnije je da ta rocknroll pesma“Kakav otac takav sin” bude hit kod naše publike. Naravno da u to nijednog časa nisam sumnjao.

Kako ste kao muzičar a kako kao običan čovek doživeli ovih 15 meseci pandemije korone. Koliko su vam nedostajale svirke i kada možemo očekivati vaš koncert u Beogradu?

-Vrijeme smo provodili doma, blisko, sa obitelji i u našem studiju, baveći se glazbom. Tako da nam svirke ipak nisu previše faille, ali sada želimo da sve prođe, a kada sve prođe, pjevaću i tad.

Da li mislite da će postkovid svet i društvo biti trajno drugačiji?

-Mislim da će se sve vratiti na staro, samo ćemo naravno mi svi biti malo stariji.

Početkom ove godine napustila nas je Selma Borić, žena kojoj je posvećen legendarni hit Bijelog Dugmeta. Kako ćete pamtiti gospođu Selmu?

-Selma je otišla tiho, u snu. Ostaće zapamćena pjesmom u kojoj je jedan djelić njenog života upisan za vjecnost.

Veoma je bio zapažen vaš duet sa novosadskom grupom Frajle u obradi „Žute ruže s Dunava“. Mnogi misle da je ta obrada još bolja od originala, slažete li se sa tim?

-Rijetko koja pjesmamoze postati bolja od orginala, a jedino je drukcija.

Da li ste razmišljali da napišete svoju autobiografiju?

-Evo upravo se priprema izdanje, koje sam pripremao također kao i novi album tokom pandemije. Valjda negdje krajem godine, na sajmu knjiga u Zagrebu bude promocija.

Mnogi se bendovi  ponovo okupljaju sada posle korone, kakve su šanse da ponovo Bijelo Dugme vidimo u originalnoj postavi?

-I ako lično ne vjerujem da je to moguće, rekao bih : Nikad ne reci nikad.

Kakav je vaš savet mladima koji žele da se bave rokenrolom?

-Sa malo ili malo više talenta, puno, puno rada, volje i ljubavi, rokenrol se može iznova roditi. Budi jedan od tihvjunaka!

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR