Glas Javnosti

Preminuo britanski glumac Tom Vilkinson: Svetsku slavu stekao u urnebesnoj komediji

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Britanski glumac Tom Vilkinson, poznat po filmovima poput "Do gole kože", "Zaljubljeni Šekspir", preminuo je danas u 75. godini.

Britanski glumac Tom Vilkinson je iznenada preminuo. Imao je 75 godina, a publika ga pamti po urnebesnoj komediji "Full Monty" (Do gole kože) u kojoj je igrao radnika čeličane Džeralda Kupera.


Film je odmah stekao kultni status zbog priče u kojoj nekolicina očajnih muškaraca srednjih godina žele da preokrenu svoje gubitničke živote pokušavajući da uvežbaju striptiz tačku i zarade novac koji im je preko potreban jer su svi bez posla.

Vilkinsonova potresena porodica je danas objavila njegovu smrt. Njihova izjava, poslata preko agenta je glasila: „Sa velikom tugom porodica Toma Vilkinsona saopštava da je on iznenada preminuo kod kuće 30. decembra. S njim su bile njegova supruga i porodica. Njegovi najmiliji traže privatnost u ovom trenutku."


Imao je blistavu karijeru na bioskopskim ekranima, a takođe je glumio u filmovima "Zaljubljeni Šekspir" i "Betmen počinje". Zvezda je tokom svoje karijere dobijala razne nagrade, uključujući nagradu BAFTA, Zlatni globus, nagradu Emi i dve nominacije za Oskara.

Vilkinson je dobio nagradu BAFTA za najboljeg glumca u sporednoj uloz



Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR