Glas Javnosti

Preminuo Bendžamin Žefanija, zvezda serije Piki Blajnders

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Pesnik i zvezda serije "Peaky Blindersa", Bendžamin Zefanija, preminuo je u 65. godini.

Vest o njegovoj smrti objavljena je u saopštenju na njegovom Instagram profilu.

"Sa velikom tugom i žaljenjem saopštavamo da je u ranim jutarnjim satima preminuo naš voljeni suprug, sin i brat. Bendžaminu je pre osam nedelja dijagnostikovan tumor na mozgu", navodi se na početku saopštenja.


"Bendžaminova supruga bila je uz njega kada je preminuo. Delili smo ga sa svetom i znamo da će mnogi biti šokirani i tužni zbog ove vesti. Bendžamin je bio pravi pionir i inovator, dao je svetu toliko toga. Kroz neverovatnu karijeru, koja obuhvata ogromnu količinu pesama, književnosti, muzike, televizije i radija, Bendžamin nam ostavlja radosno i fantastično nasleđe“, nastavlja se.

Bendžamin Obadija Ikbal Zefanija rođen je u oblasti Handsvort u Birmingemu 1958. Njegov otac je bio poštar sa Barbadosa, a majka medicinska sestra sa Jamajke. Objavio je brojne zbirke poezije, pet romana i sedam drama.


Kao disleksičar, napustio je školu sa 13 godina nesposoban da čita i piše, ali je postao jedan od najpoznatijih modernih britanskih pesnika. Tajms ga je 2008. proglasio jednim od 50 najboljih britanskih posleratnih pisaca, a igrao je ulogu uličnog propovednika Džeremaja Džezusa u šest sezona "Peaky Blinders-a" između 2013. i 2022. godine.

Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR