Glas Javnosti

Američki reditelj Skorseze dobitnik nagrade "Zlatni medved" za životno delo

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Skorseze će nagradu Zlatni medved, koja se dodeljuje za životno delo, primiti u februaru naredne godine, na 74. Berlinskom filmskom festivalu.

Američki filmski reditelj i scenarista italijanskog porekla Martin Skorseze biće nagrađen nagradom za životno delo na predstojećem Berlinskom filmskom festivalu, saopštili su danas organizatori festivala.


Za svakog ko smatra kinematografiju umetnošću oblikovanja priče na način koji je potpuno ličan i univerzalan, Martin Skorseze je uzor bez premca", navodi se u saopštenju organizatora.

Skorseze će nagradu Zlatni medved, koja se dodeljuje za životno delo, primiti u februaru naredne godine, na 74. Berlinskom filmskom festivalu.


Neki od ranijih dobitnika nagrade su Stiven Spilberg, Helen Miren, Ijan Mekelen, Dastin Hofman, i drugi. Skorseze, koji se etablirao kao jedan od glavnih filmskih stvaralaca ere Novog Holivuda sa filmom "Taksista" iz 1976. godine, osvojio je prvog Oskara 2007. za film "The Departed" nakon što je sedam puta bio nominovan za najveće priznanje filmske industrije.


Njegov poslednji film, Ubice cvetnog meseca, koji govori o ubistvima američkih Indijanaca u Oklahomi 1920-ih, favorit je za nominaciju za Oskara za najbolji film i već je nominovan za Zlatni globus.

Drugi poznati Skorsezeovi filmovi su i "Bande Njujorka" (Gangs of New York), "Dobri momci" (Goodfellas) i "Razjareni bik" (Raging Bull).

Glas javnosti/T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR