Glas Javnosti

Velika gledanost: Film "Čuvari formule" već ima 100.000 gledalaca

Kultura
Autor: Glas javnosti

Veliki uspeh filma Dragana Bjelogrlića

Film “Čuvari formule”, čija je velika beogradska premijera bila pre dve nedelje, do sada je pogledalo 100.000 gledalaca u bioskopima u Srbiji. Ova nesvakidašnja, istinita priča o akcidentu u Vinči iz 1958. godine, privlači veliku pažnju publike širom zemlje, a uoči početka bioskopske distribucije film je nagrađen i prestžnim nagradama na filsmkim festivalima u Lokarnu, Sarajevu i CineNova.


Film koji nas podseća na humanost i empatiju, sa autentičnim rediteljskim pečatom reditelja Dragana Bjelogrlića, od ove nedelje počinje da se prikazuje i u bioskopima u regionu.


U naslovnim ulogama gledamo Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.


Ovu jedinstvenu priču, rađenu prema bestseleru profesora Gorana Milašinovića, kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića kao koscenariste. Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.


Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR