Glas Javnosti

Narodno pozorište obeležilo koncertom stogodišnjicu rođenja operske legende Marije Kalas

Kultura
Autor: Glas javnosti

Program koncerta je koncipiran sa idejom da se svi soprani ansambla Opere Narodnog pozorišta u najlepšem svetlu predstave sa arijama koje je pevala Marija Kalas

Stogodišnjicu rođenja operske dive Marije Kalas, Opera Narodnog pozorišta u Beogradu obeležila je sinoć svečanim koncertom "Marija Kalas Gala", na Velikoj sceni nacionalnog teatra.


U čast ove umetnice koja širom planete i sada uživa ogromnu naklonost i poštovanje ljubitelja opere, najznačajnije svetske operske kuće obeležavali su današnji datum posebno osmišljenim programom, čemu se pridružila i Opera Narodnog pozorišta u Beogradu.


"Koncertom povodom stogodišnjice rođenja Marije Kalas, Opera Narodnog pozorišta u Beogradu odaje počast sopranu koji po mnogima još uvek nosi titulu Primadone asolute. Umetnici koja je u mnogo čemu bila revolucionarna i kao takva ostavila neizbrisiv trag u operskoj umetnosti. Program koncerta sam koncipirao sa idejom da se svi soprani ansambla Opere Narodnog pozorišta u najlepšem svetlu predstave sa arijama koje je pevala Marija Kalas i na taj način odaju zahvalnost ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu za sve što nam je ostavila i što je čini besmrtnom", kazao je umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta Nikola Mijailović u najavi sinoćnjeg događaja.


U programu su učestvovali Jasmina Trumbetaš Petrović, Vesna Đurković, Ivanka Raković Krstonošić, Aleksandra Stamenković, Nevena Bridžen, Sofija Pižurica, Ana Rupčić, Sonja Šarić, Sanja Kerkez i Snežana Savičić Sekulić. Koncertom su dirigovali Zorica Mitev Vojnović, Đorđe Pavlović, Đorđe Stanković i Stefan Zekić, uz učešće Hora i Orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu. Koncert je režirao Mario Pavle del Monako, a koncertmajstor bila je Vesna Jansens. Publika je ovacijama nagradila protagoniste koncerta.


Foto: instagram/printscreen

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR