Glas Javnosti

MILOŠ BIKOVIĆ OBRISAO PROFIL NA PLATFORMI "IKS": Svi se pitaju šta se desilo glumcu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Profil Miloša Bikovića na društvenoj mreži "Iks" nekadašnjem Tviteru, više ne postoji.

Glumac Miloš Biković obrisao je nalog na društvenoj mreži "Iks", nekadašnjem Tviteru, nakon što je skandalozno dobio otkaz u seriji HBO-a. Povela se polemika da li je glumcu ugašen nalog, a kako prenose domaći mediji, glumac je odlučio da se "na neko vreme" povuče s te mreže. Ipak, ostao je na Instagramu i podelio post humanitarne licitacije sa snimanja "Južnog vetra".


U petak posle ponoći, on se na društvenim mrežama oglasio nakon vesti da neće glumiti u trećoj sezoni hit HBO serije "Beli lotos", posle bure koja se digla od strane ukrajinske vlasti. Producenti nagrađivane američke hit-serije ukinuli su mu angažman nakon što ga je Ukrajina optužila za "podršku genocidu". Biković je hitno reagovao na tu skandaloznu odluku, spomenuo odrastanje pod bombama i dodao da se "neće poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet", a nakon optužbi reagovalo je i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Mnoge poznate ličnosti stale su na stranu popularnog umetnika iz Srbije, dok su pojedini tviteraši iz Ukrajine slavili "pobedu".

Producenti serije "Beli lotos" otkazali su pred početak snimanja našem glumcu angažman. Biković se tim povodom oglasio saopštenjem, navodeći da se protiv njega vodi ciljana kampanja koja baca senku na suštinu umetničke slobode.


"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok su bombardovani moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja putem spoljnog uticaja stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti", poručio je glumac.

Tri meseca je trajao samo kasting za ulogu fintes-gurua koju je trebalo da tumači naš umetnik. Portparol HBO saopštio je da će uloga koju je trebalo da igra Miloš Biković u seriji "Beli lotos" biti dodeljena drugom glumcu - "Odlučili smo da raskinemo saradnju sa Milošem Bikovićem i uloga će biti dodeljena drugom glumcu".


Sve je počelo kada je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je 24. januara objavilo na društvenoj mreži Iks da srpski glumac i ruski državljanin "podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu" - "Biković podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni Belog lotosa. HBO, da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?", pisalo je u objavi ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova na društvenim mrežama.


Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR