Glas Javnosti

Vedrana Rudan oštro o savremenom roditeljstvu: Ne možeš da slikaš golu zadnjicu i da budeš majka

Zabava
Autor: Glas javnosti

Smatra da su žene postale "igračke u rukama kapitala"

Kontroverzna hrvatska spisateljica Vedrana Rudan dotakla se savremenog roditeljstva, te istakla da se sa mnogim stvarima danas ne slaže.

"Savremeno majčinstvo mi jako ide na živce. Taj feminizam koji uopšte nije feminizam. To je svojevrsna poza nekih influensera koji smatraju da je u trendu boriti se za prava žena i istovremeno pokazivati gole noge, ja to osuđujem. Osuđujem i mlade majke koje svoju decu doživljavaju kao projekat ili kao izvor bogaćenja", poručila je ona. 

Kako je dalje istakla, mnoge savremene majke ugrožavaju privatnost svoje dece.

"Te majke, nemačke majke, toliko uništavaju privatnost svoje dece da bi se istakle, ali ja iz iskustva znam da je materinstvo prokleti posao i da ne možeš da ideš okolo da slikaš golu guzicu i pričaš o majčinstvu i biti majka u isto vreme. Ovo se međusobno isključuje", istakla je ona.

"Dakle, možete da pričate o majčinstvu da biste prodali neka kolica ili cucle, ali sigurno dve-tri žene koje nemaju ljudska prava brinu o tom vašem nesrećnom detetu. To je licemerje. Žene su postale nekakve hodajuće reklame, naduvane i iskrivljene lutke i sve ono protiv čega sam se borila. Ali mislim da se tu ništa ne može popraviti. Žene su prestale da budu ličnosti, postale su igračke u rukama kapitala i muškaraca", dodala je ona za Express.ba.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR