Glas Javnosti

Stiven Spilberg nije mislio da će ovaj film biti tako uspešan

Zabava
Autor: Glas javnosti

Stiven Spilberg je filmski reditelj, producent i scenarista, zaslužan za neke od najpoznatijih i najuspešnijih filmova u istoriji.

Spilberg je, između ostalog, radio i na Parku iz doba jure, Indijani Džonsu, Čeljustima, Šindlerovoj listi, Carstvu sunca i Spašavanju vojnika Rajana.


Postao je poznat ne samo na velikom, već i na malom platnu, kao producent jedne od najboljih televizijskih serija iz Drugog svetskog rata ikada - United Brothers. Pored te serije, na repertoaru ima i Pacifik, kao i predstojeću seriju Gospodari vazduha.


Iako su njegovi projekti u većini slučajeva bili uspešni, nije uvek bio precizan u svojim predviđanjima. Reditelj je veliki prijatelj sa Džordžom Lukasom, tvorcem Ratova zvezda. Nakon što je Lukas snimio Ratove zvezda, koji je kasnije preimenovan u Nova nada, Spilberg je tvrdio da će film zaraditi oko 50 miliona dolara.


Međutim, grdno se prevario jer je film na blagajnama zaradio 775,8 miliona dolara. Zahvaljujući ovom uspehu, usledila su ubrzo dva nastavka, a nekoliko decenija kasnije i prednastavci te moderne trilogije koju ljubitelji ove franšize žele što pre da zaborave.



Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR