Glas Javnosti

Scenarista "Priče o igračkama" otkrio kako je stvarno film trebao da se završi

Zabava
Autor: Glas javnosti

Veliki deo publike smatra da je Diznijeva franšiza Priča o igračkama dobila savršen kraj u trećem delu, ali malo ko zna da je prvobitno planiran potpuno drugačiji završetak, otkriva scenarista Mikael Arndt.

Međutim, nedavno otkriće scenariste Mikaela Arndta na podkastu otkriva da je prvobitni završetak trebalo da bude potpuno drugačiji, sa manje dramatičnim tonom.


Na samom kraju trećeg dela Priče o igračkama, omiljene igračke dečaka Endija, uključujući Vudija, Baza, i druge, su se suočile s gotovo sigurnim uništenjem u jednom od najnapetijih trenutaka celokupne franšize. Iako su spašene u poslednjem trenutku, kada je Endi krenuo na koledž, dobile su novi dom - donirane su devojčici Boni.

Arndt iznosi: "Originalni plan bio je da vrhunac filma predstavlja uzbudljivu trku sa vremenom, gde igračke shvataju da Endi ide na koledž. U deset minuta, uspele bi da pobegnu iz Sunisajda i krenu u očajničku poteru za Endijem, pokušavajući ga stići pre nego što ode. Nakon komičnog lova, igračke bi stigle u Endijevu sobu u poslednjem trenutku, gde bi ih on sve spakovao u jednu kutiju pre nego što je otišao, ostavljajući njihovu budućnost neizvesnom."


Iako je Arndt tvrdio da bi ovakav završetak verovatno učinio film manje uspešnim, publika je odlično prihvatila prerađeni scenario, dok je Priča o igračkama 4 ispunila očekivanja. Nasuprot tome, prošlogodišnji spin-off film "Lightiear," koji je istraživao priču "pravog" Baza Lajtjera, nije uspeo da opravda očekivanja, predstavljajući još jedno razočaranje za studio Dizni Piksar.


Sada, sa najavom Priče o igračkama 5, Snežane 3 i Zootopije 2, postavlja se pitanje da li je peti deo zaista neophodan. Iako je poznato da će Tom Henks i Tim Alen reprizirati svoje uloge kao Vudi i Baz, malo se zna o smeru kojim će film krenuti. Glasine sugeriraju da bi publika mogla biti svedok povratka Endija, što zabrinjava mnoge obožavaoce franšize, strahujući da bi povratak Endija mogao narušiti zatvaranje priče na uspešnom kraju trećeg dela.

U poslednjih nekoliko godina, Dizni nije uspeo da održi dosledan ritam sa svojim bioskopskim izdanjima. S najavama Priče o igračkama 5, Snežane 3 i Zootopije 2, postoji nada da će povratak najvećih hitova pomoći studiju da povrati izgubljenu publiku. Naravno, postoji podjednaka šansa da bi ovaj potez mogao dovesti do narušavanja nasleđa nekih od najpopularnijih franšiza studija.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR