Glas Javnosti

OD MISTER BINA DO MISTERIOZNOG INSPEKTORA: Rouan Atkinson u do sad neviđenoj ulozi

Zabava
Autor: Glas javnosti

Svetski čuven glumac Rouan Atkinson glumi legendarnog detektiva Megrea iz romana Žorža Simenona u dve uzbudljive kriminalističke priče smeštene u Pariz pedesetih godina prošlog veka...

Ovog marta, biće premijerno prikazana dugo očekivana televizijska kriminalistička drama "Megre" koja se odvija 1950-ih godina, a zasnovana je na romanima belgijskog autora Žorža Simenona.


Sa neprikosnovenim Rouanom Atkinsonom u ulozi briljantnog, ali zagonetnog glavnog inspektora Žila Megrea, u kojoj se vidi njegova glumačka svestranost, očekuje se da će ova prva sezona očarati publiku svojom upečatljivom pričom, intrigantnim likovima i atmosferskom kinematografijom. Dve dugometražne epizode, odvešće ljubitelje kriminala u Pariz 1950-ih da otkriju bezbroj složenih misterija koje zahtevaju Megreove izoštrene istražiteljske veštine.


Ulazeći u mračnu pozadinu zločina pedesetih godina prošlog veka u Monmartru u Parizu, otkrivamo da serijski ubica vreba ulicama. Pet žena je mrtvo i ljudi se plaše da izađu kad padne mrak. Novine su prepune spekulacija. A glavni načelnik Megre nema jasne tragove i pod velikim je pritiskom... Tako počinje "Megre postavlja zamku", prvi film u ovoj intrigantnoj kriminalističkoj drami. To je priča u kojoj detektiv rizikuje sve - karijeru, reputaciju, pa čak i živote kolega - kako bi pronašao krivca.

Drugi film, "Maigre i njegov mrtvac", fokusira se na ubistvo kockara povezanog sa okrutnom bandom iz Čehoslovačke čiji članovi pljačkaju i ubijaju bogate Parižane.

Atkinsonov prikaz Megrea predstavlja odstupanje od njegovih kultnih komičnih uloga u serijama "Mister Bin" i "Crni Guja". Megre je stoički i metodični detektiv sa nepokolebljivom posvećenošću pravdi i Atkinson unosi tih intenzitet u ovu ulogu, stručno se snalazeći u složenosti Megreovog lika i hvatajući suštinu voljenog detektiva iz romana Žorža Simenona.


U prvoj sezoni glume i Šon Dingvol ("Kainov znak"), Leo Star ("Pozovite babicu"), Lusi Kohu ("Kraljičina sestra"), Ejdan Makardl ("Vojvotkinja"), Dejvid Doson ("Luter"), Fiona Šo ("Hari Poter") i Rebeka Night ("Orkanski visovi").

Romani o Megreu su poznati po psihološkoj dubini, zamršenim zapletima i samom liku Žila Megrea - metodičnog i intuitivnog detektiva koji se snalazi u složenosti ljudskog ponašanja kako bi rešio zločine. Žorž Simenon, jedan od najpopularnijih autora 20. veka, napisao je ukupno 75 romana i 28 kratkih priča o kultnom francuskom detektivu Megreu.

Prvi roman o Megreu, "Zagonetni Letonac", objavljen je 1931. godine, a serija knjiga o njemu nastavila je da očarava čitaoce kriminalističkim pričama koje izuzetno dočaravaju atmosferu i likove sve do Simenonovog poslednjeg romana o Megreu, "Megre i gospodin Šarl", objavljenog 1972. godine.

"Megre" će odvesti publiku na uzbudljivo putovanje u svet kriminala i intriga.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR