Glas Javnosti

MUDRE MISLI VELIKOG ENTONIJA HOPKINSA

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

"Nakon što sam voleo i poštovao svoje roditelje, braću i sestre, ženu, decu i prijatelje, sada sam počeo voleti sebe."

"Shvatio sam da nisam Atlas. Svet ne leži na mojim plećima. Prestao sam da se cenkam sa prodavcima povrća i voća. Nekoliko centi u mom džepu neće me osiromašiti, ali bi mogli da pomognu nekom siromašnom čoveku da uštedi da plati školarinu za svoje dete. Ostavljam konobarici napojnicu. Dodatni novac mogao bi joj izmamiti osmeh na lice i ulepšati dan. Ona mnogo teže zarađuje za život nego ja.

Prestao sam da govorim starijim ljudima da su već previše puta ispričali istu priču. Istorija ih tera da hodaju stazom sećanja i proživljavaju svoju prošlost. Naučio sam da ne ispravljam ljude čak i kada znam da nisu u pravu. Teret da sve bude savršeno nije na meni. Svet je vredniji od savršenstva.


Dajem komplimente slobodno i velikodušno. Komplimenti razvesele ne samo primaoca već i mene. I mali savet za primaoca komplimenta, nikad, ali nikad ga ne odbijajte, samo recite: "Hvala".

Naučio sam da ignorišem nabore ili mrlje na košulji. Ličnost govori više od izgleda. Ostavljam ljude koji me ne cene. Oni možda ne znaju moju vrednost, ali je ja znam. Ostajem smiren kada neko igra "prljavo" da me pobedi u trci pacova. Ja nisam pacov i ne pripadam njima.

Učim da se ne stidim svojim emocijama. Moje emocije me čine čovekom i onakvim kakav jesam.


Naučio sam da je bolje odbaciti svoj ego nego prekinuti vezu. Moj ego će me držati samog, dok u vezi nikada neću biti sam. Naučio sam da živim svaki dan kao da mi je poslednji. Na kraju krajeva, on bi i mogao biti poslednji.

Radim ono što me čini srećnim. Ja sam odgovoran za svoju sreću i dugujem je sebi."

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR