Glas Javnosti

OVAKO JE OTKRIVENA KRAĐA ČAK 43.000 ORDENA IZ SIV-A: Lopovi odneli sva odlikovanja, evo kada se desila NEZAPAMĆENA PLJAČKA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Da je nestalo na desetine hiljada ordena iz zgrade Palate Srbija otkriveno je još pre deceniju, nakon čega je slučaj počeo da se istražuje.

Međutim, tek sada Treće osnovno javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv deset osoba, među kojima je i Slobodan Homan, advokat i nekadašnji državni sekretar u Ministarstva pravde. Ukradeni predmeti nalazili su se u tri prostorije u zgradi SIV-a.
.
- Lopovi su bili toliko bahati da su skoro sve odneli od onoga šta je bilo u prostorijama. Štaviše, da su ukrali 20 posto onoga šta je bilo u njima niko ne bi ni primetio - kaže izvor upoznat sa istragom.

Kako saznajemo, da su ordeni nestali iz prostorija primetio je kabinet tadašnjeg ministra pravde Nikole Selakovića, koji je sačinio službenu belešku.


Slobodan Homen  (Foto: Jutjub)

- To se već godinama istražuje, a navodno su ordeni ukradeni još 2007. godine - kaže izvor.

Podsetimo, pored Slobodana Homena (52) za saučesništvo u krađi 43.000 ordena osumnjičen je kolekcionar Jovan Mara (65).

Podsetimo, za Homenom je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu raspisana poternica. On je bio državni sekretar Ministarstva pravde i advokat.

Oglasilo se Tužilaštvo

U opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala uhapšeno je osam lica J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica Slobodanom Homenom (52) i S.B. (46) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.


Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

Gas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR