Glas Javnosti

KRALJEVSKA POSLA: ĆERKA BELGIJSKOG MONARHA dobila pravo na TITULU, sad SVI moraju da je ZOVU PRINCEZA!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Posle sedmogodišnje bitke da joj se dodeli titula, umetnica Delfina Boel je presudom belgijskog suda, zvanično proglašena belgijskom princezom. Naime, njen otac je bivši kralj Albert Drugi.

Njeni advokati su saopštili da je belgijski Apelacioni sud dodelio Boel titulu nakon što je DNK analizom potvrđeno da je bivši monarh njen otac.

Advokat bivšeg belgijskog kralja rekao je ranije da Delfina može da dobije titulu princeze isključivo kraljevskim dekretom, a ne odlukom suda.

Inače on je konačno u januaru ove godine priznao je, kao svoje četvrto dete, nakon što je za to saznao na osnovu rezultata DNK, iako je više od decenije osporavao njen zahtev za priznavanjem očinstva. Delfina je prvi put rekla da je kralj Albert Drugi njen biološki otac u jednom intervjuu 2005. Godine, ipak svoja prava na sudu nije tražila sve do 2013. godine kada je njen otac abdicirao, čime je izgubio pravo na imunitet od krivičnog gonjenja.

Delfinina majka, baronesa Sibil de Selis Lonšan, tvrdi da je sa Albertom bila u vezi dugoj 18 godina pre nego što je proglašen za kralja.

Glasine o vanbračnom detetu bivšeg belgijskog kralja prvi put su se pojavile 1999. godine, u neautorizovanoj biografiji njegove supruge kraljice Paole.

Bivši belgijski kralj Albert Drugi odbijao je da uradi DNK test radi utvrđivanja očinstva po odluci suda, sve dok mu nije izrečena kazna od 5.000 evra po danu za dalje odlaganje njenog sprovođenja.

(Glas Javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR