Glas Javnosti

VELIKA TAJNA 'MARATONACA': Umesto Zorana RADMILOVIĆA ulogu BILIJA PITONA trebalo je da igra ovaj takođe LEGENDARNI GLUMAC! (VIDEO)

Kultura
Autor: Glas javnosti

'Maratonci trče počasni krug' jedan je od najboljih srpskih filmova svih vremena a gumačke bravure u njemu se i dalje pamte.

Ono što je manje poznato jeste da je prvobitni izbor režesera Slobodana Šijana za ulogu Bilija Pitona umesto Zorana Radmilovića bio Taško Načić.

Taško je u jednom intervjuu objasnio zašto nije prihvatio da glumi u filmu "Maratonci trče počasni krug".

- Prvi me put Šijan zvao kad je radio "Ko to tamo peva". Nakon toga, malo smo se posvađali, nismo se dobro razumeli. Naime, u njegovom sledećem filmu "Maratonci trče počasni krug" nisam hteo da prihvatim ulogu koja je bila više pantomimska, i to ne zato što je bila mala,  jer ne pravim razlike između malih i velikih uloga, nego zbog toga što ne volim raditi pantomimu i smatram da tu nisam svoj - rekao je Taško i dodao:

- Šijanu je bilo žao, jer je on od onih koji ne žele da prekidaju saradnju s glumcem, ako je taj "po njegovom broju". Takav glumac mora nešto glumiti, makar bilo šta - rekao je Načić.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR